Hamarosan kiderül, ki lesz Räikkönen csapattársa 2020-ban - F1VILÁG.HU

Hamarosan kiderül, ki lesz Räikkönen csapattársa 2020-ban

HIRDETÉS
Hamarosan döntést hoz jövő évi felállásával kapcsolatban az Alfa Romeo Forma-1-es csapata – ezt az istállót irányító Frederic Vasseur erősítette meg Japánban.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from September 26 to 29 in Sotchi, Russia - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Kimi Räikkönen helye 2020 végéig biztos a csapatnál, Antonio Giovinazzi szerződése azonban idén lejár. Bár Monzában már arról pletykáltak, a csapat aláírt versenyzőjével, a hivatalos bejelentés máig nem történt meg.

Frederic Vasseur csapatfőnök mindenesetre nagyon elégedett az olasz újonccal, aki ez elmúlt időszakban egyre erősebb formát mutatott.

„Azt gondolom, Antonio nagyon erős munkát végez, olyat, amellyel sorozatban az elmúlt 6 vagy 7 időmérőn képes volt tartani a lépést Kimivel” – mondta Vasseur.

„Teszi a dolgát, fejlődik, és nagyon magabiztos vagyok Antonióval kapcsolatban.”

A szakember Suzukában megerősítette, az Alfa Romeo „hamarosan meghozza majd a döntést”.

Giovinazzi az elmúlt három versenyhétvégén jobban szerepelt az időmérőn, mint Räikkönen, pontok tekintetében viszont jócskán elmarad a finntől: míg a korábbi bajnok 31, addig az ifjú olasz csak 4 egységet gyűjtött.

Giovinazzi helyére egyébként Nico Hülkenberg is pályázik – ha az Alfa Romeo végül előbbi versenyző mellett dönt, úgy a németnek a szezon végén távoznia kell a Forma-1-ből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!