Hamilton 2 kg-ot fogyott a második edzésen

Fotó: Singapore GP Media
Lewis Hamilton, Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+ at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Practice, Marina Bay Circuit, Singapore, Friday 14 September 2018.

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője megköszönte a csapattagoknak, hogy jelentős mértékben javult az autójuk az elmúlt évekhez képest a szingapúri versenypályán.

A Mercedes számára kritikus pont a szezon során a Szingapúri Nagydíj, azonban Hamilton kiemelte, hogy határozottan jobban teljesítenek idén, mint az elmúlt években.

Hamilton a második tréningen mindössze 11 ezredmásodperccel maradt el Räikkönen legjobb idejétől, aki megnyerte a szabadedzést, ám elégedett a délelőtti gyakorlással is, ahol értékes adatokat gyűjtöttek a kipróbált beállításokról.

„Az első edzés jó volt, még akkor is, ha ez nem látszik az eredményeken, de nem használtuk a hiperlágy gumikat. Végigvittük a programunkat, kipróbáltunk néhány beállítást, és jöttek jó eredmények is ezekből” – mondta a brit.

„Közel voltunk a Ferrarikhoz, de csak holnap fogjuk látni, hogy mennyire gyorsak. A srácok annyira keményen dolgoztak itt, a pályán is, és a gyárban is, hogy fejlesszék az autót. Határozottan érezni is, hogy javultunk az elmúlt évekhez képest.”

Hamilton hozzátette, ugyan az autó versenyképesebbnek tűnik az elmúlt szezonokhoz képest, azonban nehezebb is vezetni azt, mivel nagyobb lett a tempójuk – mindemellett pedig az óriási páratartalom egyáltalán nem könnyíti meg a dolgukat.

„A pálya hihetetlen, sokkal gyorsabbak voltunk, mint tavaly, de nehezebb is vezetni, mint az elmúlt évben, mert több G-erő hat ránk, gyorsabban kell reagálnunk, és őrülten meleg van a pilótafülkében.”

„Izzadsz már azelőtt, hogy az autóba ülnél. A második edzésen majdnem két kilót fogytam, szóval vasárnap ez még több lesz. Meglátjuk, hogy holnap hogy mennek a dolgok, de úgy tűnik, hogy hármas csata lesz a Ferrari, a Red Bull és köztünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!