Hamilton: A Ferrari egyértelmű előnyben van - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Ferrari egyértelmű előnyben van

HIRDETÉS
2018 Großer Preis von Belgien, Samstag - Steve Etherington Sebastian Vettel Lewis Hamilton Mercedes

Vasárnap ugyan ismét alulmaradt Sebastian Vettellel szemben, Lewis Hamilton továbbra is élen áll a bajnoki összetettben. Előnye 17 pont a tabellán, ám pontosan tudja, a jelentősen megerősödött Ferrari ellen most már nem blöffölhetnek.

Hamilton a pole pozícióból kezdhette meg a múlt hétvégi Belga Nagydíjat, ám már a verseny első körében megelőzte őt bajnoki riválisa, Sebastian Vettel, aki végül magabiztosan nyerte a spa-francorchampsi versenyt.

Hamilton azt mondja, a Ferrari jelenlegi teljesítménye egyértelműen aggodalomra ad okot, hiszen jelenleg csak azért vezetik a pontversenyt, mert profitálni tudtak Vettelék „balszerencséiből” a nyári szünet előtt.

„Egy ideje már előnyben vannak velünk szemben. A mérleg nyelve már a másik irányba billen” – mondta a címvédő.

„Úgy fogalmaznék, hogy az elmúlt két futamon mi jobb munkát végeztünk. Jól jöttek a lapok szánunkra, jobban dolgoztunk náluk – habár nekik volt a jobb autójuk. Mindig tartottuk az általuk hívott tétet, de ezt csak néhányszor lehet megtenni.”

„Ha az ember kártyázik, és folyamatosan blöfföl, csak néhányszor van lehetősége erre, mert az ellenfél hamar észreveszi.”

Hamilton azt mondja, a belgiumi vereség „sokkal fájdalmasabb” lenne, ha nem lett volna jelentősnek mondható pontelőnye az összetettben.

„A következő pár verseny tényleg sokatmondó lesz. A következő két három futam valóban megmutatja majd, hogy a folytatásban is fenn tudják-e tartani ezt a teljesítményt.”

A listavezető szerint, a Ferrari „egyértelműen sokkal erősebb, mint tavaly, a rajt után elvitorláztak mellettünk”, és „képtelen volt” tartani Vettel tempóját Belgiumban.

Hirdetés

Hamilton mindazonáltal azt reméli, Monzában erősebbek lesznek, hiszen a Ferrari előnye a kigyorsításokban rejlik, ennek köszönhető az, hogy nagy végsebességeket tudnak elérni az egyenesekben – Monzában viszont leginkább csak az első sikánban számít a jó kigyorsítás.

A brit mindenesetre tisztában van azzal, továbbra is a Ferrari autója a legjobb, és el kell fogadnia, hogy lesznek versenyek, ahol korlátozottak lesznek a lehetőségei.

„Nem tudok mindig csodát tenni. Lesznek idők, mint vasárnap, amikor nem jön össze. Persze legyőzhetjük még őket, csak nem tudom, melyik versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!