Hamilton: A Ferrari előhúzott valamit

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Rendkívül szoros csatában nyerte meg a pole pozíciót Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője, aki hazai közönsége előtt indulhat majd az első pozícióból a vasárnapi versenyen.

Hamilton mindössze 44 ezredmásodperccel végzett Sebastian Vettel előtt a kvalifikáción, ennyin múlt a pole pozíció, ráadásul Kimi Räikkönen sem maradt el sokkal a 3. helyen, a finn még szintén 1 tizedmásodpercen belül zárt a brithez képest.

A brit versenyző nagyon szerette volna megszerezni a pole pozíciót hazai közönsége előtt, és ez végül sikerült is számára – Hamilton meghatódva szállt ki az autóból.

„Mindent beleadtam, amit csak tudtam” – mondta a kvalifikációt követően. „Annyira szoros volt a Ferrarikkal, a Q3-ra előhúztak valamit, és én csak imádkozni tudtam, hogy a szurkolóimért sikerüljön.”

„Nagyon hálás vagyok a szurkolásért, mert nélkülük nem sikerült volna. Nagyon nehéz volt összerakni egy kört, nem is emlékszem, mikor volt ennyire nehéz. Mindent kivett belőlem.”

„Hatalmas volt rajtam a nyomás, de annyira hálás vagyok a csapatomnak, hogy ilyen keményen dolgoztak!”

Az időmérő után egyébként Hamilton sietett a tv elé, hogy megnézze az éppen zajló vb-meccset…

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek