Hamilton: A Ferrari nagyon erősnek tűnik - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Ferrari nagyon erősnek tűnik

HIRDETÉS
Nehezebb lesz legyőzni a Ferrari Forma-1-es csapatát 2019-ben, mint tavaly – ezt mondja a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, aki szerint az olasz istálló rendkívül jó formában vág majd neki az új idénynek.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

A Ferrari 2018-ban is rendkívül ütőképes autóval állt elő, ám a szezon közben elveszítették a fejlesztési irányvonalat, ráadásul egyéni- és csapathibák egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy végül elbukják a világbajnoki címet.

Az előszezoni tesztek első napjaiban a Scuderia igencsak jó formát mutatott, Hamilton pedig azt mondja, nem kerget illúziókat, pontosan tudja: Sebastian Vettelék nagyon ütőképes csomaggal vágnak neki az új szezonnak.

„A Ferrari nagyon erős. Úgy tűnik, jobb csomagjuk van, mint tavaly, ami azt jelenti, hogy nagyobb kihívás vár ránk” – fogalmazott az ötszörös világbajnok.

A 34 esztendős versenyző mindazonáltal óva intett mindenkit attól, hogy messzemenő következtetést vonjon le az előszezoni tesztek eredményeiből.

„Nagyon jónak tűntek. Mi pedig csak egyre mélyebbre ástunk, próbáltuk megérteni az autót – ahogy minden évben.”

„A Ferrari mindig erősnek tűnik, főleg az elmúlt pár évben volt ez így. Már rögtön az elején erősnek tűntek, szóval ez várható volt. Teljesen normális.”

A címvédő azt mondja, természetesen tudja, nemcsak a Ferrarira, hanem a többiekre is oda kell majd figyelniük.

„Nem tudom, ki lesz a leggyorsabb. Nem mondhatjuk azt, hogy csak a Ferrarival kell számolnunk. Nem tudjuk, hogy állnak a Red Bullok. Ki tudja, egyesek mivel állnak elő az első versenyre?”

„Jelenleg mi csak korábbi önmagunkkal versenyzünk. Minden mérnökünk igyekszik emelni a mércét. És igazán lenyűgöző volt látni azt, hogy az éhség a rengeteg siker után is ott van még.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!