Hamilton: A Ferrari nagyon gyors, a Red Bull versenytempóban erős

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

Mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka azonban azt mondja, a Ferrarira és a Red Bullra nagyon oda kell figyelniük.

A címvédő előnye a második tréningen alig 7 ezredmásodperc volt a másodikként végző Kimi Räikkönen előtt, és bár eredményes napot zárt, Hamilton azt mondja, tökéletesen kell dolgozniuk a hétvége további részében, mert nemcsak a Ferrari, hanem a Red Bull is nagyon ütőképes lehet a vasárnapi versenyen.

„Amikor megérkeztem Sanghajba, kiváló időjárás fogadott, de azóta folyamatosan rosszabbodott – most megjött az eső és hideg van” – mondta a címvédő.

„Ettől függetlenül jó napunk volt, megtettük azokat a köröket, melyekre szükségünk volt, és sikerült néhány kiváló visszajelzést kapni az autóról. Minden gumi hasonló tempóra képes, szóval nincsen nagy különbség köztük, még akkor sem, ha két lépcső van a lágy és az ultralágy között. Az autó egyensúlya jó, de szükségünk van még némi finomhangolásra.”

„A Ferrari nagyon gyors, és a Red Bull is igazán erősnek tűnt a hosszú etapokon. Jó látni, hogy ilyen szorosak a köridők, ez azonban azt is jelenti, hogy tökéletesen kell dolgoznunk. A csapatban mindenkinek a legjobbat kell nyújtania a hétvége során.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek