Hamilton: A Ferrari utolért minket - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Ferrari utolért minket

HIRDETÉS
Fotó: Shell

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője úgy gondolja, a Ferrari óriási fejlődésen ment keresztül a 2018-as szezonra, és szerinte motorerő szempontjából már egy szinten van a két csapat.

Annak ellenére, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat Vettel és a Ferrari nyerte, az erőviszonyokat tekintve a Mercedesnél volt az előny – Lewis Hamilton azonban úgy gondolja, az olaszok motorerőt tekintve utolérték őket. A Ferrari a hírek szerint 10 lóerőt javított idén a teljesítményükön, habár csak az volt a céljuk, hogy tartsák a tavalyi szintet.

Ausztráliában ez az egyenesekben meg is mutatkozott, azonban az időmérőn így is jócskán lemaradtak a Mercedestől.

A Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, a Mercedesnek jelenleg 3-4 tizedmásodpercnyi előnye van velük szemben, így az ő feladatuk az, hogy ezt ledolgozzák.

Hamiltont megkérdezték csütörtökön, mit gondol a Vettel által említett előnyről – a brit így válaszolt: „A csapatnak nincsenek számai ezzel kapcsolatban, nem említették nekem. Azt viszont mondták, hogy az időmérőn egy szinten voltunk, ami az erőt illeti. Nagyon nagy fejlődést mutattak.”

„Azt is mondták, hogy a versenyen van egy kis előnyünk velük szemben. De nehéz megmondani egy futam után, mert más volt a versenyzési profil náluk: tankolás szempontjából is más stratégiát követtek. Az elkövetkezendő nagydíjak után világosabb képünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!