Hamilton: A Ferrarik nagyon gyorsak!

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Großbritannien, Freitag - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

Sebastian Vettel mögött a 2. helyen zárta a Brit Nagydíj pénteki nyitónapját a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.

A brit versenyző közel 2 tizedmásodperccel maradt el idei legfőbb riválisától, ám nem aggódik, elmondása szerint ugyanis minden esélyük megvan arra, hogy a legjobbak legyenek a Brit Nagydíjon.

Hamilton elárulta, az idei autókkal fantasztikus körözni Silverstone-ban – habár az újraaszfaltozott pálya meglehetősen hepehupás lett.

„A pálya soha nem volt még ilyen gyors – a Copse-ban és az 1-es kanyarban padlógázzal megyünk, és a 2-esben is DRS-sel” – mondta lelkesen a címvédő.

„Őrület, mennyire gyors! Minél gyorsabb, annál jobb! Ez a legjobb pálya a világon, olyan érzés, mintha egy vadászgéppel köröznénk rajta!”

„Ugyanakkor pedig a leghepehupással, melyen valaha vezettem: olyan, mint a Nordschleife! Ezzel a tempóval, és ezekkel a G-erőkkel szerintem ez lesz a legmegterhelőbb verseny idén.”

„Ma a lágy és a közepes gumikkal dolgoztak: a lágy jobbnak tűnt a közepesnél, és úgy tűnt, jól is bírják, ami lenyűgöző, ha megnézzük, milyen erők és terhelés hat rájuk ezen a pályán.”

Hamilton hozzátette, a Ferrari ezen a hétvégén is komoly ellenfél lesz majd.

„Nagyon-nagyon szoros lesz ez a hétvége, a Ferrarik nagyon gyorsak. Komoly küzdelmet vívunk, ami nagyszerű a rajongóknak. Remélem, hogy mi kerülünk ki győztesen.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!