Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Hírek

Hamilton: A Forma-1 szegényebb lesz Alonso nélkül

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője számára már tét nélkül zajlott az Abu Dhabi Nagydíj, mégis érzelmekkel teli volt az ünneplés a futam után.

Kemény csata zajlott a világbajnoki címért Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között, és sokáig úgy tűnt, szoros lesz a végkimenetele a bajnokságnak.

Végül Hamilton már 2 versennyel a szezon vége előtt bezsebelte a bajnoki címet, ám ehhez méltó módon zárta a szezont, és megnyerte az Abu Dhabi Nagydíjat. A brit pilóta a futamot követően elismerően nyilatkozott idei legnagyobb ellenfele teljesítményéről.

„Megtisztelő volt idén Sebastian ellen harcolni” – mondta Hamilton. „A Forma-3-as időktől kezdve ismerem őt, egy kemény versenyző, és idén csodálatos munkát végzett.”

„Sokszor elfelejtik az emberek, hogy mekkora nyomás alatt állunk. Tudom, hogy mindent megpróbált, hogy legyőzzön minket, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrari 2019-ben még erősebb lesz.”

Az ötszörös világbajnok Alonso búcsúzását is megemlítette, és elmondta, sajnálja, hogy jövőre már nem lesz ott a rajtrácson a spanyol pilóta.

„Világos kell legyen mindenki számára, hogy Fernando egy legenda. Csodálom azért, amit elért. Kérdezik tőlem, hogy hiányozni fog-e: az egész Forma-1-nek hiányozni fog Alonso. A sport szegényebb lesz nélküle.”

Szólj hozzá!