Hamilton a harmadik edzésen is a legjobb - F1VILÁG.HU

Hamilton a harmadik edzésen is a legjobb

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit mögött csapattársa, NIco Rosberg, valamint a ferraris Sebastian Vettel zárt.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit mögött csapattársa, NIco Rosberg, valamint a ferraris Sebastian Vettel zárt.

A tegnapi naphoz hasonlóan ismét nagy hőségben, 29 °C-os hőmérséklet mellett kezdődhetett meg a harmadik szabadedzés, a pálya 47 °C-ig melegedett szombat délelőtt.

A mezőny tagjai szombat reggel megérkeztek a pályára, valamint a nézők is folyamatosan megtöltik a lelátókat, valamint az állóhelyeket a Hungaroringen.

A második szabadedzésen a két Force India nem vett részt, miután a csapat nem tudta pontosan megállapítani Sergio Perez tegnap délelőtti balesetének okát. Szombatra azonban minden problémát megoldottak, így Perez és Hülkenberg is autóba ült.

Akárcsak a pénteki két szabadedzés során, ismét számos versenyző csúszkált a versenypályán, Kimi Räikkönennek pedig egyéb problémái is akadtak, így programjukat megszakítva a finn a bokszba hajtott. A mérnökök szerint vízszivárgás miatt adódtak gondjaik.

A Mercedesek ismét legyőzhetetlennek bizonyultak, azonban Nico Rosberg alatt leállt az autó, amikor rajtgyakorlatot akart végezni a bokszutca végén. Hamilton végül 1 tizedmásodperccel végzett csapattársa előtt, míg a harmadik helyen Sebastian Vettel végzett a Ferrarival.

Ezúttal sem panaszkodhat a Red Bull, hiszen a negyedik pozícióban Daniil Kvyat végzett, így a tegnaphoz hasonlóan ismét sikeres szabadedzést zárt az orosz. Csapattársa, Daniel Roicciardo kilencedik lett.

Kvyat mögött Sainz végzett a Toro Rossóval, őt Hülkenberg és Verstappen követi. A McLaren is jól szerepelt a harmadik gyakorláson: Alonso a nyolcadik helyen zárt. A két Lotus a tizedik, valamint tizenegyedik pozícióban végzett – Maldonado tegnap úgy nyilatkozott, a versenyen mindenképpen elérhető számukra az első tíz pozíció.

A hétvége programja a délután kettő órakor kezdődő időmérővel folytatódik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!