Hamilton: A kommentátorok észre sem vették, mennyire jó voltam! - F1VILÁG.HU

Hamilton: A kommentátorok észre sem vették, mennyire jó voltam!

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A brit Sky Sports F1 televíziós közvetítését kritizálta a Forma-1-es Német Nagydíj kapcsán a versenyt megnyerő Lewis Hamilton.

A brit pilóta a 14. helyről rajtolt Hockenheimben, végül a dobogó legfelső fokára állhatott. Ehhez persze kellett az is, hogy riválisa, Sebastian Vettel az élen autózva hibázzon, és kiessen.

Hamilton a verseny után – miután megnézte a TV-közvetítést – közösségi oldalára írt ki egy üzenetet, melyben a brit televíziós kommentátorokat kritizálta.

„Egyikük sem volt képes egy megfelelő szót találni [erre a teljesítményre]. Bármi is az oka, nincs gond, elnézem nektek” – írta az Instagramra Hamilton, a bejegyzést pedig később törölte az oldalról.

Újságírói kérdésre aztán Hamilton a Hungaroringen elárulta, úgy érzi, a kommentátorok rengeteg mindenről lemaradtak a verseny közvetítése során.

„Csak megnéztem ezt a versenyt, melyről legbelül azt éreztem, hogy óriási volt” – mondta a címvédő.

„Voltak bizonyos dolgok, melyekről úgy éreztem, nem vették észre, ezért nem számoltak be róla. De más dolgok is hiányoztak.”

„Volt az a pont, amikor elkezdett esni az eső, én pedig 3 másodperccel gyorsabb voltam a többieknél, de valamiért a TV-képernyőre csak a különbségeket írták ki, a köridőket nem mutatták, szóval a nézők nem láthatták ezt.”

„És nem is magyarázták el ezeket a különbségeket, azt, hogy mennyire más íveket választottam. Mivel volt versenyzők a kommentátorok, azt gondolnám, hogy észreveszik ezeket a dolgokat – de nem így volt.”

Hirdetés

„Én például, ha megnézek egy versenyt, látom, hogy Sebastian [Vettel] hogyan megy be egy kanyarba, és miképp pozicionálja az autóját.”

Hamilton azt mondja, több elemzést is várt a többek között Martin Brundle-t is a soraiban tudó TV-stábtól.

„Vannak versenyzők, akiket én gyerekkoromban figyeltem. Egy kicsit más, amikor kommentálnak – versenyről-versenyre változik. Nem olyan, mint amikor egy volt teniszjátékot kommentálja egy jelenlegi teniszező technikáját. Azt, hogy milyen gyorsan üti a labdákat, vagy és hogy mennyire jók a füvön, szemben a salakkal.”

„Az F1-ben nem látok ilyesmit – igaz, hogy nem is nézem meg az összes versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!