Hamilton a leggyorsabb az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Hamilton a leggyorsabb az időmérő előtt

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit mögött Sebastian Vettel, valamint Nico Rosberg zárt a második és harmadik helyen.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit mögött Sebastian Vettel, valamint Nico Rosberg zárt a második és harmadik helyen.

Nagyjából 29-30°C-os levegőhőmérséklet fogadta a Forma-1 mezőnyét szombaton az ausztráliai Albert Parkban, ahol magyar idő szerint hajnali 4 órakor a harmadik szabadedzést tartották.

Az már pénteken kiderült, a Mercedes továbbra is jóval a többiek előtt jár, a német istálló fölénye pedig az időmérő előtti utolsó gyakorláson is megerősítést nyert.

Lewis Hamilton közel 7 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg az első helyet a tréningen, a címvédő mögött pedig a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel zárt.

A harmadik pozíciót Nico Rosberg kaparintotta meg, igaz, ő a gyakorlás végén némi motorhibára panaszkodott.

A negyedik és ötödik helyeken a két Williams zárt Valtteri Bottas – Felipe Massa sorrendben, őket a Ferrari másik világbajnoka, Kimi Räikkönen követte.

Hirdetés

Meglehetősen jól szerepeltek a Lotusok is, hiszen mind Romain Grosjean, mind Pastor Maldonado beverekedte magát a legjobb tízbe: előtti hetedik, utóbbi nyolcadik lett a harmadik szabadedzésen.

Ismét kiválóan teljesített a Toro Rosso újonca, Carlos Sainz: a spanyol tehetség 2 másodperccel ugyan elmaradt az élen végző Hamiltontól, ám még így is a kilencedik legjobb idő lett az övé, miközben csapattársa, Max Verstappen tizenegyedik lett.

Kettejük közé a Sauber szintén újonc versenyzője, Felipe Nasr férkőzött be, ő tizedik lett.

Meglehetősen visszafogottak szerepeltek a Force Indiák. Sem Nico Hülkenberg, sem Sergio Pérez nem tudott a mezőny első felében végezni, végül a tizenharmadik és tizennegyedik helyen fejezték be a tréninget.

Kiábrándító edzésen van túl a Red Bull Racing csapata is: Daniil Kvyat már az első percekben motorhibával találta szemben magát: Christian Horner csapatfőnök elmondása szerint a szoftverrel van gond, amit igyekeznek orvosolni az időmérő edzés kezdetéig.

Kvyat csapattársa, Daniel Ricciardo szintén küszködött: az ő autójában tegnap motort kellett cserélni, ma pedig az edzés féltávjánál autója megállt a bokszutca végén. Később az ausztrál folytathatta ugyan a körözést, végül azonban csak tizenötödik lett a két McLaren, valamint istállótársa előtt.

A Manor versenyzői ezúttal sem gurultak pályára, így kérdéses, hogy rajthoz állhatnak-e a vasárnapi versenyen.

A hétvége programja magyar idő szerint 7 órakor folytatódik majd az időmérő edzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!