Hamilton a leggyorsabb, Ericsson bukott a francia nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton a leggyorsabb, Ericsson bukott a francia nyitóedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Francia Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve Valtteri Bottast és Daniel Ricciardót. A nyitóedzés Marcus Ericsson balesetével ért véget.

A Forma-1 10 évnyi kihagyás után vendégszerepel ismét Franciaországban, ám ezúttal nem Magny-Cours-ban, hanem a dél-franciaországi Le Castellet-ben feszülnek egymásnak a csapatok.

A Paul Ricard versenypályán Lewis Hamilton nyerte a pénteki nyitóedzést: a címvédő 1 perc 32,231 másodperces idővel végzett az élen, 140 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast.

A 3. pozícióban Daniel Ricciardo zárt közel 3 tizedmásodperces hátránnyal, a Ferrari lemaradása azonban már jelentősebb volt az első szabadedzésen. Kimi Räikkönen lett a 4, közel 8 tizeddel lemaradva Hamiltontól, míg az 5. pozícióban végző Sebastian Vettel hátránya közel 1 másodperc lett.

Fotó: Scuderia Ferrari

Meggyőzően szerepeltek Franciaországban a Haas versenyzői is: Romain Grosjean a kiválónak mondható 6. pozícióban végzett, csapattársa, Kevin Magnussen pedig 10. lett. Kettejük között Max Verstappen, Pierre Gasly és Kevin Magnussen végzett még a top 10-ben.

Charles Leclerc, Marcus Ericssonnál, aki ráadásul az edzés utolsó pillanataiban nagy tempónál a falnak csapta Sauberjét.

A svéd versenyző szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört, majd ki is gyulladt.

Fotó: F1

Kiábrándító formában kezdtek a McLarenek: Fernando Alonso 2,6 másodperces hátránnyal 16. lett, Stoffel Vandoorne pedig csak az utolsó előtti pozícióban zárt.

A versenyhétvége programja 16 órakor folytatódik a 2. szabadedzéssel.

Hirdetés

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!