Hamilton a leggyorsabb, Rosberg autót tört - F1VILÁG.HU

Hamilton a leggyorsabb, Rosberg autót tört

HIRDETÉS

Akárcsak az év első szabadedzésén, a második gyakorláson is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Ausztráliában – a britet Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen követi a sorban.


Akárcsak az év első szabadedzésén, a második gyakorláson is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Ausztráliában – a britet Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen követi a sorban.

A második szabadedzésen rosszabb időjárási körülmények fogadták a versenyzőket Ausztráliában, mint az első tréningen – a csapadék mellett a szél is nehezítette a versenyzők munkáját. Így nem is láthattunk túl nagy aktivitást a pályán, az első néhány percben csak a kacsák és az ausztrál madarak sétálgattak az aszfaltcsíkon.

Végül Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője volt az, aki először pályára vitte autóját: a helyiek kedvence természetesen panaszkodott a körülményekre, ám lassan a többiek is követték őt, így Nico Rosberg és Danyiil Kvjat is csatlakozott hozzá.

Fél órával az edzés kezdete után Rosberg a 8-as kanyarban elvesztette uralmát a Mercedes felett, így nekiütközött a falnak – a német az autó orrkúpját törte le, megpróbált visszagurulni a bokszba, a csapat azonban arra kérte, parkolja le autóját a pálya szélén. Az istálló később megerősítette, túl sok törmelék került az autó alá, így nem akartak kockáztatni.

Ros

Rosberg egyébként a Mercedes új orrkúpját tesztelte a balesetkor, ám a csapatnál úgy nyilatkoztak, van még rendelkezésre álló elem náluk, így nem történt túl nagy baj. A német csapattársa, Lewis Hamilton sokáig húzta a bokszban maradást, azonban mikor pályára gurult, gyorsan az élre is ugrott.

A két sauberes, Marcus Ericsson és Felipe Nasr egyetlen kört sem tett meg a második szabadedzésen, ahogyan a Toro Rosso pilótája, Max Verstappen sem.

Lewis Hamilton végül összesen 6 kört teljesített, és 1:38.841-es időeredménnyel zárt az élen. Mögötte Nico Hülkenberg végzett a Force Indiával – lemaradása 4,6 tizedmásodperc volt a brithez képest. A harmadik helyre Kimi Räikkönen hozta be a Ferrarit, az ő hátránya 6 tizedmásodperc volt Hamiltonhoz képest.

rai

Hirdetés

Őket Daniel Ricciardo (Red Bull) és Carlos Sainz (Toro Rosso) követi a sorban, majd a két McLaren, Fernando Alonso és Jenson Button végzett a hatodik, illetve a hetedik pozícióban. A McLaren pilótái a többiekhez képest viszonylag produktív edzést zártak: a spanyol 16, a brit pedig 13 kört tett meg.

A Ferrari világbajnoka, Sebastian Vettel időeredménye a nyolcadik helyre volt elég, ám hátránya már 2 másodperc Hamiltonhoz képest.

A mezőny legszorgalmasabb versenyzői a Manor újoncai voltak, Pascal Wehrlein ugyanis 25, míg Rio Haryanto 22 kört teljesített.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!