Hamilton: A McLaren nem szereti Alonsót - F1VILÁG.HU

Hamilton: A McLaren nem szereti Alonsót

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy érzi, a McLaren vezetése jobban szeretné, ha ő, és nem csapattársa Fernando Alonso zsebelné be az idei világbajnoki címet, aki az idei esztendőben rengeteg konfliktus forrása volt a csapaton belül.

Lewis Hamilton úgy érzi, a McLaren vezetése jobban szeretné, ha ő, és nem csapattársa Fernando Alonso zsebelné be az idei világbajnoki címet, aki az idei esztendőben rengeteg konfliktus forrása volt a csapaton belül.

“Mikor egy csapatban dolgozol, mindent megteszel annak érdekében, hogy minél jobban teljesíts, mert tudod, csak így vívhatod ki a tiszteletet a csapaton belül, és csak így tudod az emberek tudomására hozni, hogy értük dolgozol” – mondta a 22 éves brit versenyző a riportereknek Japánban.

“Jelen esetben én egy újoncként, ő pedig egy kétszeres világbajnokként érkezett a csapathoz. Ő volt az, akire kezdetben felnéztek és tőle várták az áttörő sikert, azonban a végén én sokkal nagyobb tiszteletet tudtam kivívni magamnak, mint ő. Nem is beszélve arról, hogy az elmúlt hetek történéseinek fényében mindenki rádöbbent arra, kire számíthat és kire nem. Úgy érzem, minden eddiginél szorosabb a kapcsolatom a csapattal.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis a Motorsport Világtanács meghallgatásán megerősítette, hogy az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíj óta nincs beszélő viszonyban Alonsóval, aki azok után sem volt hajlandó megjelenni a párizsi ülésen, hogy e-mail váltása Pedro de la Rósával buktatta le csapatát a kémügyben.

“Sportszerűen akarok győzni. Soha nem kértem arra a csapat tagjait, hogy engem támogassanak jobban. Soha nem tennék ilyet, és soha nem kértem azt a csapattól, hogy adjon jobb felszerelést, mint csapattársamnak” – folytatta Hamilton, aki a Monacói Nagydíjról is ejtett néhány szót, mikor azzal vádolta meg a csapatát, hogy előnyben részesíti Alonsót.

“Monaco után nem tudták, miként alakítsák ki a stratégiát, és onnantól kezdve mindig ugyanannyi üzemanyagot és mindenben ugyanazt kaptuk, és aki jobban teljesített, az végzett jobb munkát. Sportszerűen akarok győzni. Nincs annál jobb érzés, mikor úgy győzöl le egy született tehetséget, hogy tudod, azonos feltételek mellett versenyeztél vele.”

Hamilton azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban tapasztaltak után már teljesen másképp áll Alonsóhoz. “Sokat rágódtam azon, hogy kiismerjem, azonban őszintén mondom, nem olyan ember, akit elképzeltem. Azonban ezzel nincs mit tennem, megváltoztatni nem tudom, és nem is akarom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: A McLaren nem szereti Alonsót
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!