Hamilton: Még rejtély, miért küszködtünk legutóbb

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A 2018-as év világbajnoka, Lewis Hamilton újságíróknak nyilatkozva elárulta, csapata, a Mercedes még mindig nem tudja biztosan, mi okozta az elmúlt időszakbéli formahanyatlásukat.

A 2018-as év világbajnoka, Lewis Hamilton újságíróknak nyilatkozva elárulta, csapata, a Mercedes még mindig nem tudja biztosan, mi okozta az elmúlt időszakbéli formahanyatlásukat.

Miután Hamilton sorozatban négy versenyt is megnyert, az Egyesült Államok Nagydíján alulmaradt csapata a Ferrarival szemben, Mexikóban pedig idei legrosszabb formájával rukkolt elő – habár ez is elég volt ahhoz, hogy a brit versenyző bebiztosítsa ötödik vb-címét.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke akkor azt mondta, nincs magyarázatuk a küszködésre, és tagadta, hogy annak köze lenne ahhoz, hogy az istálló végül nem használta vitatott felnijét.

Bár Hamilton a Brazil Nagydíj előtt azt mondta, sikerült előrelépéseket tenniük az ügyben, kifejtette, még nincsenek teljesen megoldva a problémák.

„Azt gondolom, egy része még mindig rejtély, de szerintem sok területet sikerült megértenünk” – mondta a brit.

„Ismét egy olyan pályára érkeztünk, amely elég keményen bánik a gumikkal. Brazília mindig nehéz ebből a szempontból, de nem szoktunk olyan borzasztóan szerepelni itt. Remélem, hogy sikerül jól működtetnünk az autót ezen a hétvégén, szóval harcolhatunk a Red Bullokkal és a Ferrarikkal, akik úgy tűnik, ismét lőtávolon belülre kerültek.”

„A Red Bull elmúlt versenyeken mutatott dominanciája lenyűgöző, és biztos vagyok abban, hogy itt is gyorsak lesznek, ahogy a Ferrari is. Szóval mindent bele kell adnunk, és még annál is többet, hogy legyőzzük őket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek