Fotó: Mercedes
Hírek

Hamilton: Még rejtély, miért küszködtünk legutóbb

A 2018-as év világbajnoka, Lewis Hamilton újságíróknak nyilatkozva elárulta, csapata, a Mercedes még mindig nem tudja biztosan, mi okozta az elmúlt időszakbéli formahanyatlásukat.

Miután Hamilton sorozatban négy versenyt is megnyert, az Egyesült Államok Nagydíján alulmaradt csapata a Ferrarival szemben, Mexikóban pedig idei legrosszabb formájával rukkolt elő – habár ez is elég volt ahhoz, hogy a brit versenyző bebiztosítsa ötödik vb-címét.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke akkor azt mondta, nincs magyarázatuk a küszködésre, és tagadta, hogy annak köze lenne ahhoz, hogy az istálló végül nem használta vitatott felnijét.

Bár Hamilton a Brazil Nagydíj előtt azt mondta, sikerült előrelépéseket tenniük az ügyben, kifejtette, még nincsenek teljesen megoldva a problémák.

„Azt gondolom, egy része még mindig rejtély, de szerintem sok területet sikerült megértenünk” – mondta a brit.

„Ismét egy olyan pályára érkeztünk, amely elég keményen bánik a gumikkal. Brazília mindig nehéz ebből a szempontból, de nem szoktunk olyan borzasztóan szerepelni itt. Remélem, hogy sikerül jól működtetnünk az autót ezen a hétvégén, szóval harcolhatunk a Red Bullokkal és a Ferrarikkal, akik úgy tűnik, ismét lőtávolon belülre kerültek.”

„A Red Bull elmúlt versenyeken mutatott dominanciája lenyűgöző, és biztos vagyok abban, hogy itt is gyorsak lesznek, ahogy a Ferrari is. Szóval mindent bele kell adnunk, és még annál is többet, hogy legyőzzük őket.”

Szólj hozzá!