Hamilton: A mexikói egyenesekben semmi esély a Ferrari ellen - F1VILÁG.HU

Hamilton: A mexikói egyenesekben semmi esély a Ferrari ellen

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint „semmi reményük” nincs arra, hogy a hétvégi Mexikói Nagydíjnak otthont adó versenypálya egyeneseiben le tudják majd győzni a Ferrarikat.
Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019. Mercedes' Lewis Hamilton on the grid before the race. REUTERS/Kim Hong-Ji

A brit versenyző már ezen a hétvégén bebiztosíthatja Forma-1-es pályafutása hatodik világbajnoki címét – ehhez a futam után 78 pontos előnyre lesz szüksége Valtteri Bottasszal szemben, tehát akár egy dobogós eredmény is elég lehet számára.

Habár Hamilton pontosan tisztában van ezzel, úgy véli, a Ferrari egyenesbéli tempójával Mexikóban sem tudnak majd versenyre kelni – ezért nem ők a hétvége favoritjai.

Amikor a címvédőt az újabb bajnoki trófea bebiztosításáról kérdezték, így felelt: „Azt gondolom, az én esetemben soha nem volt szó arról, hogy siettetni akarom a dolgokat.”

„Valtteri egész évben remekül vezetett, legutóbb is nagyszerű munkát végzett, és szolid munkát fog végezni a következő versenyeken is – úgyhogy a harc folytatódik.”

A csapattársával szemben 64 pontos előnyt felhalmozó Hamilton hozzátette: „Azt gondolom, Mexikó az év legrosszabb versenye lesz számunkra az autónk beállítása miatt, szóval kemény dió lesz. Az elmúlt pár verseny is elég sokkoló volt, még akkor is, ha a konstruktőri címet bebiztosítottuk.”

„Jobb hétvégében reménykedem, de szerintem nagyon nehéz lesz megverni a Ferrarit a hosszú egyenesek miatt. Nincs reményünk az egyenesekben, ez kétségtelen. De ha megnézzük a többieket, látható, hogy a McLaren is nagyon komoly tempóval rendelkezik az egyenesekben, akárcsak a Red Bull, szóval trükkös lesz.”

„Szóval nem akarom azt jósolni, hogy Mexikóban [meglesz az újabb vb-cím]. Szerintem küzdeni fogunk még jó pár versenyen át.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!