Verstappen vs. Ocon

Hamilton: A pénteki eredmények a gumikon múltak

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája bízik benne, hogy az F1-es Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésén a hiperlágy abroncsokkal is tökéletesen fog működni az autójuk, akárcsak pénteken.

Hamilton nagyon lelkesen nyilatkozott a pénteki első két szabadedzést követően – habár mindkét tréninget Max Verstappen, a Red Bull pilótája nyerte, a brit szerint a különbségekből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert különböző keverékű abroncsokat használtak.

A Mercedes pilótája az első szabadedzésen a 2., a második gyakorláson pedig a 4. pozícióban zárt.

„Ez egy csodálatos nap volt, a pálya jobb, mint valaha. Annyira szórakoztató itt vezetni, és nem volt problémánk sem, nagyon élveztem, ráadásul nagyon sok szurkoló jött ki, szóval ez egy jó péntek volt” – nyilatkozta Hamilton.

„Jól kezdtünk a beállításokkal, amint kijöttünk a bokszból, csak apró finomhangolásokra volt szükség. Azt hiszem, hogy a végeredményben látható különbségek a gumiválasztásokon múltak, de majd szombaton meglátjuk.”

Remélhetőleg jó érzéseink lesznek a hiperlágy abroncsokkal kapcsolatban a harmadik szabadedzésen, és nem lesz nagy különbség ahhoz képest, ahogyan ma vezettük az autót.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek