Hamilton a pole-ban, a Red Bull a Ferrari előtt - F1VILÁG.HU

Hamilton a pole-ban, a Red Bull a Ferrari előtt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. A brit mögött csapattársa, Nico Rosberg zárt, míg a Red Bullok ezúttal legyűrték a Ferrarikat.


Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. A brit mögött csapattársa, Nico Rosberg zárt, míg a Red Bullok ezúttal legyűrték a Ferrarikat.

Bár a hétvégi szabadedzések alapján sokan arra számítottak, a Ferrari Barcelonában valóban megszorongathatja a Mercedes versenyzőit, végül a német istálló párosa magabiztos előnnyel bérelte ki az első rajtsort a katalán fővárosban – sőt, a Ferrarit még a Red Bull duója is legyűrte a szombati kvalifikáción.

Lewis Hamilton szemmel láthatóan is a határokat feszegette, és bár a Q3-ban futott első mért körébe még belehibázott, a mindent eldöntő momentumban nem rontott, és 1 perc 22,000 másodperces idővel megszerezte az első rajtkockát – közel 3 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Nico Rosberget.

RBR

A harmadik rajthelyet a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerezte meg, aki mögött az egész hétvégén remek formában versenyző Max Verstappen zárt – a holland tehetség ezen a hétvégén először vezetheti élesben a Red Bull Racing versenyautóját, miután helyet cserélt Daniil Kvyattal, aki Barcelonában már a Toro Rosso színeiben bizonyít.

Noha a szabadedzésen erősnek tűntek, a kvalifikáción mondhatni csúnyán lebőgtek a Ferrarik. Kimi Räikkönen bő 1 másodperces hátránnyal végzett ötödikként, Sebastian Vettel pedig tőle is 2 tizeddel lemaradva a hatodik rajthelyet csípte el.

Fer

A Williams csapata ezúttal Valtteri Bottasban bízhatott, miután Felipe Massa egy kommunikációs hiba miatt már a Q1-ben búcsúzni kényszerült. Bottas végül megmentette a csapat becsületét, bejutott a legjobb tízbe, ahol a hetedik rajthelyet szerezte meg magának.

A Toro Rosso hazai pályán versenyző tehetsége, Carlos Sainz szintén remekelt, ő nyolcadik lett, megelőzve a Force India versenyzőjét, Sergio Pérezt.

Hirdetés

A McLaren szemmel látható javulást ért el, Fernando Alonso ugyanis végre valahára beverekedte magát a Q3-ba, és bár csapattársa, Jenson Button csak a tizenkettedik helyről indulhat, a pontszerzés reális cél a wokingi gárda számára, Alonso pedig a tizedik helyről természetesen szeretne még előrébb lépni.

Mc

A Toro Rossóhoz visszatérő Daniil Kvyat tizenharmadik lett, őt a Haas versenyzője, Romain Grosjean, valamint a Renault ifjú tehetsége, Kevin Magnussen követte.

A Sauber párosa fejlesztések híján igencsak gyengén szerepelt: Marcus Ericsson tizenkilencedik, Felipe Nasr huszadik lett. Az utolsó sorból a Manor versenyzői rajtolnak majd holnap.

A Spanyol Nagydíj futamát vasárnap 14 órától tartják Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!