Hamilton a pole-ban, Rosberg második Mexikóban - F1VILÁG.HU

Hamilton a pole-ban, Rosberg második Mexikóban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén. A brit mögött csapattársa, a bajnoki éllovas Nico Rosberg végzett másodikként.


Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén. A brit mögött csapattársa, a bajnoki éllovas Nico Rosberg végzett másodikként.

Az időmérő edzésre tovább javultak a körülmények a harmadik szabadedzéshez képest is: a pénteki naptól eltérően így szombaton már meglehetősen kellemesebb időjárás mellett kezdődött meg a kvalifikáció.

Jolyon Palmer, a Renault versenyzője kénytelen volt kihagyni a Mexikói Nagydíj időmérő edzését, miután a harmadik szabadedzést követően a csapat sérülést fedezett fel a kasztnin.

Az időmérő első szakaszában minden versenyző a szuperlágy abroncsokon teljesítette leggyorsabb körét, az utolsó pillanatokban pedig nagy csata alakult ki a továbbjutó helyekért. A Manor versenyzője, Pascal Wehrlein végül nagy bravúrral továbbjutott a Q2-be, ezzel Esteban Gutierrez, a Haas pilótája búcsúzott az első etapban, miután megforgott versenygépével.

Rajta kívül Daniil Kvyat, Felipe Nasr, Esteban Ocon, valamint Romain Grosjean számára ért még véget ekkor a kvalifikáció – a Haas egyáltalán nem lehet elégedett, ugyanis a hétvége korábbi részén is problémákkal küszködtek, most pedig egyik pilóta számára sem sikerült a továbbjutás.

Fernando Alonso helyesen jósolta meg saját rajtpozícióját: a spanyol pilóta – ahogyan arra számított – a 11. helyet szerezte meg, mögötte pedig a hazai közönség előtt versenyző Sergio Perez végzett. Csapattársa, Nico Hülkenberg továbbjutott a Q3-ba, így a mexikói pilóta nem lehet teljesen elégedett.

Rajtuk kívül még a McLaren másik pilótája, Jenson Button, Kevin Magnussen, Marcus Ericsson, valamint Pascal Wehrlein búcsúzott a Q2-ben.

Az utolsó etap hajrájában nem történt nagy változás a korábbi eredményekhez képest, a végső gyorskörök nem hoztak jelentős javulást az élmezőny tagjai számára – Rosbergen kívül, aki a 4. helyről a 2. pozícióba került az utolsó pillanatokban, így Hamilton mögül indulhat a holnapi versenyen.

A második sort a két Red Bull foglalja majd el Max Verstappen-Daniel Ricciardo sorrendben, mögöttük pedig Nico Hülkenberg szerezte meg az 5. helyet. A Ferrarik csak a német mögül, a 6., illetve 7. pozíciókból indulhatnak a vasárnapi futamon. Őket a két Williams, Valtteri Bottas és Felipe Massa követi, majd Carlos Sainz zárja az első 10 sorrendjét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!