Hamilton: A pontelőny a Ferrarival szemben „álomszerű” - F1VILÁG.HU

Hamilton: A pontelőny a Ferrarival szemben „álomszerű”

HIRDETÉS
Fotó: Formula 1

A Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton azt mondja, a Ferrari idei teljesítményét látva eddig legfeljebb csak álmodhatott arról, hogy 24 pontos előny birtokában vonul a nyári szünetre.

A brit versenyzőnek sikerült maximalizálnia a lehetőségeit az elmúlt időszakban, hiszen Németországban és Magyarországon is nyerni tudott, ennek köszönhetően pedig jelentős előnyt épített fel riválisával, Sebastian Vettellel szemben.

Hamilton azt mondja, nagyon elégedett az elmúlt versenyekkel, ugyanakkor nem pihenhetnek, hiszen a szezon második fele is rendkívül kemény lesz számukra.

„Tényleg csak álmodhattam arról, hogy abban a helyzetben leszünk, mint amiben most vagyunk, ha figyelembe veszünk minden tényezőt, és a nyers teljesítményünkre alapozunk a Ferrarihoz képest” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Nagyon elégedetten megyek a nyári szünetre, főleg a két győzelmem után. Azt gondolom, ez a lendület sokáig kitart majd a csapatnál, és mindenkire ösztönzőleg hat, szóval izgatottan várom a szünetet.”

Hamilton hozzátette, hiába vezetnek mindkét bajnokságban, tovább kell javulniuk, a Ferrarinál sem ülnek ugyanis a babérjaikon.

„Az év második fele általában… nekünk egy kicsit jobban szokott alakulni, szóval igyekszünk jól felkészülni és megbizonyosodni arról, hogy még erősebben térünk vissza.”

„Van tennivalónk, fejlődnünk kell, javítanunk kell a teljesítményünkön. Meg kell próbálnunk elkapni a Ferrarit. Ugyanakkor javítanunk kell minden egyéb dolgon is, amik lehetővé teszik azt, hogy megverjük a Ferrarikat, ha ők nem a legjobbjukat nyújtják.”

„Nem hiszem, hogy bármikor is azt érezhetjük majd, hogy a kezünkben a trófea. Nagyon nagy utat kell még megtennünk, még 9 verseny hátravan a szezonból. Rengeteg dolog történhet, és nagyon fontos, hogy magunkon tartsuk a nyomást, és úgy dolgozzunk, ahogy eddig is.”

Hirdetés

„Változtatnunk semmin sem kell. Azt gondolom, a munkához való hozzáállásunk nagyon erős, a csapatmorál jobb, mint valaha.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!