Hamilton: A Red Bull nincs a mi szintünkön, a Ferrarit nehéz lesz legyőzni

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Lewis Hamilton szerint a Red Bull Forma-1-es csapata jelenleg nincs a Mercedes és a Ferrari szintjén, miután a szezon első versenyein nem tudták hozni az általuk is elvárt szintet.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2018-as évadnak, a Mercedes és a Ferrari dolgát azonban eddig nem igazán tudták megnehezíteni, ráadásul számos műszaki gondjuk is támadt.

„A csapatban megvan a potenciál ahhoz, hogy versenyeket nyerjen. A teszteken sokkal gyorsabbnak tűntek, mint az első két versenyen” – fogalmazott a címvédő Lewis Hamilton.

„Eddig viszont nem teljesítettek azon a szinten, mint a Ferrari, vagy a Mercedes. A Ferrari majdhogynem hibátlan volt, mi pedig dolgozunk azon, hogy hibátlanok legyünk.”

Hamilton még a kínai nyitóedzés előtt beszélt arról, véleménye szerint a Ferrarira ezúttal is erős hétvége vár.

„Nehéz lesz legyűrni őket. A korábbi versenyeken láthattuk, hogy a végsebesség tekintetében gyorsabbak nálunk. Mivel itt van a leghosszabb egyenes, gyanítom, hogy nagyon-nagyon gyorsak lesznek.”

„Ez egy jó pálya lehet nekünk is, de sokkal szorosabb lesz, mint gondolnák.”

Hamilton mindazonáltal nem érzi azt, hogy a Ferrari jobban dolgozott náluk.

„Nem érzem azt, hogy a Ferrari jobb munkát végzett Ausztráliában, ezt nem lenne helyes kimondani, mert mi egész hétvégén jobbak voltunk náluk. Végül egy apró dolog döntött, és néha az embernek szerencséje van” – mondta a brit, utalva a virtuális biztonsági autós periódusra, mely végül Sebastian Vettel kezére játszotta a győzelmet Melbourne-ben.

„Nagyon szerencsés forgatókönyv volt az számukra, de éltek vele. A következő versenyen pedig remekül dolgoztak – viszont nem végezték el a teljes feladatot, mert csak egy autóval végeztek előttünk. A teljes csomagot a kettős győzelem jelenti, és ezt egyikünknek sem sikerült elérnie.”

„Ők sem voltak tökéletesek és mi sem, de nagyon szoros a harc, és érdekes lesz látni, hogyan teljesítünk pályáról pályára. A motorprogramjukkal nagyon felzárkóztak, nagyot léptek előre az idényt megelőzően.”

Hamilton egyébként a leggyorsabb volt a Kínai Nagydíj pénteki nyitóedzésén.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek