Hírek

Hamilton: A Red Bull óriási fenyegetést jelent

A múlt hétvégi Maláj Nagydíj győztese, Lewis Hamilton figyelmeztette csapatát, nem dőlhetnek hátra, a címvédő Red Bull ugyanis rövid időn belül elképesztő formába lendül.


A múlt hétvégi Maláj Nagydíj győztese, Lewis Hamilton figyelmeztette csapatát, nem dőlhetnek hátra, a címvédő Red Bull ugyanis rövid időn belül elképesztő formába lendül.

Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg kettős győzelemmel zárta a bajnokság második futamát, míg a Red Bull Sebastian Vettel révén egy harmadik helynek örülhetett.

Bár a Mercedes brit pilótája meglehetősen nagy előnnyel győzött Sepangban, rámutatott arra, a Red Bull autója fantasztikusan teljesít a kanyarokban, csupán az egyenesekben van hátrányban a Renault motorjának hiányosságai révén.

„Sebastian elképesztően gyors volt itt. Folyamatosan nyomás alatt tartotta Nicót” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„A tempójukat látva azt gondolom, az autójuk ugyanolyan gyors a kanyarokban, mint a miénk. Csupán az egyenesekben lassabbak. Nincs kétségem afelől, hogy a Renault meg fogja oldani ezt, ha pedig ezt sikerül megtenni, óriási verseny lesz köztünk és a bikák között.”

„Még mindig fantasztikus autójuk van. Megnéztem a GPS-adatokat: a kanyarokban ugyanolyan jó volt a sebességük.”

„És a Ferrari sincs sokkal lemaradva. Szóval meleg lesz a helyzet a szezon során.”

Hamilton elárulta, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy tovább javítsanak autójukon, mely kiválóan teljesített a malajziai hőségben is.

„Űzni-hajtani fogom majd a csapatomat a fejlesztésekben. Rengeteg terület van, ahol fejlődni tudunk, és biztos vagyok benne, hogy a többi csapat is mindent megtesz a javulásért. Az autó egész hétvégén fantasztikus volt, úgy éreztem, mindent kihoztam belőle, amit csak lehetett.”

Szólj hozzá!