Verstappen vs. Ocon

Hamilton: A Red Bullok gyorsak lesznek a versenyen

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton biztos benne, a Red Bull autói nagyon gyorsak lesznek majd az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapi versenyén.

A Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton biztos benne, a Red Bull autói nagyon gyorsak lesznek majd az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapi versenyén.

Hamilton a 4. leggyorsabb kört futotta pénteken, és bár csapattársa, Valtteri Bottas a legjobb volt a második tréningen, a Red Bullnak szemmel láthatóan fekszik az abu dhabi pálya.

Hamilton a második szabadedzés után úgy nyilatkozott, bár elégedett a nyitónappal, tudja, bőven van tennivalójuk.

„Összességében jó napunk volt, habár az első edzés nem volt valami jó” – mondta a brit versenyző.
„A pálya kezdetben nagyon „nyers” volt, szóval sokat csúszkáltunk, illetve – ahogy mindenki más is – küszködtünk a gumikkal.”

„Nagy volt a különbség a pályahőmérsékletet tekintve a két edzés között: a második gyakorláson a körülmények már sokkal reprezentatívabbak voltak az időmérő, illetve a verseny vonatkozásában, szóval ebből a szempontból az első- és harmadik edzés nem sokat árul el.”

„A két edzés között jó változtatásokat végeztünk el, és a második tréningen már elégedettebb voltam az autóval, de még sok a tennivaló.”

„A Red Bull gyorsnak tűnt ma, ők általában gyorsak az edzésen és a futamon, szóval nincs kétségem afelől, hogy ezen a hétvégén is ez lesz a helyzet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek