Hamilton a versenyző gyerekeket segítené, az FIA támogatását kéri

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája szeretne változtatni a versenyző kisgyerekek képzésén, szerinte ugyanis nincs rendben, hogy kiveszik őket az iskolából, és emiatt a jövőjüket kockáztatják.

Hamilton szerint rendkívül nehéz dolga van azoknak a gyerekeknek, akik versenyzőnek készülnek, emiatt a szüleik kiveszik őket az iskolából – ezt követően pedig, ha nem jön össze számukra a karrier, nehéz lesz boldogulniuk az életben.

A brit pilóta nekik szeretne segíteni, ugyanis még emlékszik, amikor ő nézett csillogó szemekkel David Coulthardra és Mika Häkkinenre a McLarennél. Szerinte az F1-es pilóták jó hatással lennének ezekre a gyerekekre, és tudnának nekik segíteni abban, hogy merre vezessen az útjuk, ha mégsem válnak versenyzővé, az F1-ben ugyanis számos más lehetőség is nyitva áll.

Hamilton elárulta, azt tervezi, hogy Jean Todttal, az FIA elnökével is leül egyeztetni erről.

„Továbbra is versenyezni akarok, és lelkesíteni szeretném a gyermekeket” – mondta Hamilton. „Remélhetőleg valamikor találkozom Jeannal, mert úgy érzem, pozitív hatással lehetünk a gyerekekre az iskolákban.”

„Sokan versenyeznek, de nem kapnak képzést. A szülők kiveszik őket az iskolából, hogy elérjék a céljukat, de ha nem jön össze, akkor két szék közül a pad alá esnek.

„Nyilvánvalóan megnyerni egy bajnokságot remek dolog, de remélhetőleg Jeannal és ezekkel a gyerekekkel együtt tudok dolgozni. Még akkor is, ha nem jutnak az F1-be, vagy nem versenyzőként jutnak oda – lehetnek mérnökök is.”

„Emberek ezrei dolgoznak itt, annyi lehetőség van itt a különböző szervezeteknél, szóval ebbe szeretnék jobban belevonódni” – folytatta a brit.

„Ez a remek sport egy nagyszerű alapot és lehetőséget teremtett számomra, hogy más dolgokat is csináljak. Mindig is szerettem volna valamilyen pozitív hatásssal lenni másokra. Nem csak kapni, kapni és kapni akarok.

A Mercedes versenyzője elmondta, F1-es versenyzői karrierje mellett szeretne valami maradandót is alkotni a világ számára.

„Szóval azt akarom, hogy emlékezzenek rám, egy iskola építéséről, ami a képzést mozdítja elő, vagy ami csak abban segít, hogy a nehéz időkön könnyebben keresztülmenjenek. Nehéz ezt szavakkal elmondani, de nem akarom úgy eltölteni az időmet a Földön, hogy semmit nem jelentek.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!