Hamilton: A veszély jelenléte sokkoló a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Hamilton: A veszély jelenléte sokkoló a Forma-1-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, rendkívül mélyen megérintette őt a belgiumi versenyhétvégén a Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert halála.
Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018.

Hubert az F2-es sorozat spái főversenyén szenvedett tragikus balesetet, amikor autójának nagy tempónál nekicsapódott Juan-Manuel Correa. A francia pilóta életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni, Correát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol azóta is mesterséges altatásban tartják.

Hamilton a történtek után közösségi oldalán tett ki egy üzenetet, melyben arra kérte a rajongókat, tiszteljék jobban a versenyzőket, és vegyék észre, hogy ők még ma is az életüket teszik kockára a versenypályákon.

A brit versenyző már korábban is megélt hasonló tragédiát: 2014-ben is ott volt az F1-es mezőnyben Jules Bianchi balesetekor, 1994-ben pedig részt vett egy gokartversenyen, ahol riválisa, Daniel Spence életét veszítette. Hamilton azt mondja, mélyen megérintik a versenyzőket az efféle tragédiák.

„Épp ezért írtam ki azokat a dolgokat a közösségi oldalamra, mert egyáltalán nem lehetetlenek az ilyen balesetek” – mondta a Mercedes pilótája.

„Korábban is megéltem már ilyet. Nyilván ott volt a Japánban történt baleset, amit átéltünk. De amikor gyerekként versenyeztem, akkor is meghalt egy 11 éves srác. Szóval megtapasztaltam már korábban is. És versenyzőként ez nagyon megüti az embert.”

„Nem tudom, a többi versenyző hogy van ezzel, de nekem a lelkem mélyére sújtott. Nagyon kemény volt. A nap hátralévő részében, illetve este képtelen voltam aludni, egyszerűen nem hittem el, mi történt aznap.”

„Gondolom, az ember agya ilyenkor csak pörög, próbálja feldolgozni a történtek valódiságát. És aztán ott vannak a nyers tények: elveszítettük idén Charlie-t [Whiting], a Forma-1 pedig ment tovább. Aztán elveszítettük Nikit [Lauda], az élet pedig ment tovább. Szomorú – de ilyen az élet.”

Amikor arról a bizonyos Instagram-posztról kérdezték, melyben több tisztelet kért a versenyzőknek, Hamilton kifejtette: „Azt gondolom, ez általános a mai világban.”

„Elmegy az ember egy sporteseményre, egy nagyszerű eseményre – azért mennek el sokan, hogy szórakozzanak. Egyesek fel sem fogják, hogy ez egy veszélyes sport, és lehetnek ilyen incidensek. Azért, mert nem sűrűn fordul elő.”

Hirdetés

„Anno, amikor folyamatosan ez történt, mindenki úgy volt vele, ’ó, ezek a srácok szuperhősök, folyamatosan megtörténik, félreugrott a halál elől!’. És bár a sport ma már biztonságosabb, még mindig ott a veszély, még mindig van rá esély.”

„Azt gondolom, alapvetően az életben is emberként rengeteg mindent veszünk biztosra. Mindannyian. Még én is. Egyszerűen így vagyunk beállítva.”

„Megérkezem a mérnökeimhez, és ez csak egy része a hétvégénknek. Körbe megyünk, beülök, majd kiszállok fáradtan – ez a norma. Ha pedig beülök, összetöröm magam és megsérülök, akkor ’ó istenem’. Hirtelen óriási sokk. Tisztában vagyok azzal, hogy amikor beülök, a napjaim meg vannak számlálva…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!