Hamilton: Akkor akarok nyerni, amikor a legjobban fáj

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es világbajnoka soha nem kedvelte a pszichológiai játszmákat, és negatív véleménnyel van arról, ha valaki ilyen módon szeretné befolyásolni versenytársait.

A Mercedes brit versenyzője szerint úgy igazán édes a győzelem, ha mindenki a legmagasabb szinten teljesít, ezért elítéli azt, amikor valaki nyilatkozataival vagy egyéb módon, akár a médián keresztül próbálja meg befolyásolni ellenfeleit.

Nem vívok pszichológiai csatákat” – mondta Hamilton. „Soha, soha nem is tettem. A pszichológiai játékom az, hogy fitten és úgy érkezem a pályára, hogy itt vagyok, hogy vérre menő csatákat vívjak. A többiek tudják, hogy jó vagyok abban, amit csinálok.”

„Nem hiszem, hogy a legjobb sportolók ellenfeleiket el akarják nyomni azért, hogy nekik rosszabb legyen a teljesítményük. A legjobbjukat akarják nyújtani, ezért be akarják bizonyítani, hogy erősebbek a többieknél” – folytatta a brit.

„Ha legyőzöl valakit akkor, amikor ő gyenge, az nem jelenti azt, hogy te vagy a legjobb. Ha azt hiszed, hogy te vagy a legjobb, mert legyőztél valakit, aki akkor nem volt annyira erős, az a legrosszabb.”

Hamilton úgy érzi, megfelelő fizikai állapotban érkezik az Ausztrál Nagydíjra, és bízik benne, hogy ellenfelei is alaposan felkészültek a 2018-as szezonra, ugyanis úgy szeretné legyőzni őket, hogy a legjobb formájukban vannak.

„Ezeket a srácokat úgy akarom legyőzni, amikor a legjobbak, amikor pszichológiailag is a legjobb formájukban vannak, mert akkor fog igazán fájni. És ez az, amit szeretek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek