Hamilton alig tudott lábra állni a silverstone-i verseny után

Fotó: Formula 1
Fotó: Formula 1

Felállni is alig tudott a vasárnapi Brit Nagydíj után Lewis Hamilton, fizikailag annyira lefárasztotta az, hogy az utolsó helyről felkapaszkodott a 2. pozícióba.

A brit versenyző a pole-ból kezdhette meg hazai versenyét, ám rögtön a rajt után összeütközött Kimi Räikkönennel, mely miatt a mezőny végére csúszott vissza.

A verseny után Hamilton szemmel láthatóan nem kereste a kontaktust a Ferrari versenyzőivel, ám később elárulta, nem azért, mert bármiféle problémája is lenne Räikkönenékkel – egyszerűen csak fizikailag annyira megterhelő volt a silverstone-i verseny.

Arra a kérdésre, hogy az első körben történt incidens miatt volt-e ennyire feszült, Hamilton így felelt: „Nem, egyáltalán nem.”

„Önöknek könnyű leülni és végignézni a versenyt, de én a belemet is kidolgoztam ezen a futamon. Abszolút 100, sőt, 1000 százalékot nyújtottam. Minden energiámat beleadtam, nem maradt bennem semmi.”

„Az emberek arra számítanak, hogy kiszállsz az autóból, integetsz és mosolyogsz, aztán ennyi. De én mindent beleadtam, még felállni is alig bírtam. Fizikailag nagyon megterhelő manapság.”

„Az teljesen más, amikor az ember vezeti a versenyt és kontrollálja a tempót. De én az utolsó helyről jöttem fel. Szóval nem maradt bennem semmi, és szükségem volt arra, hogy vegyek néhány mély lélegzetet. Kimivel nincs semmi problémám.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek