Hamilton alig tudott lábra állni a silverstone-i verseny után

Fotó: Formula 1
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 07: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W09, celebrates after taking pole position during the British GP at Silverstone on July 07, 2018 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Steven Tee)

Felállni is alig tudott a vasárnapi Brit Nagydíj után Lewis Hamilton, fizikailag annyira lefárasztotta az, hogy az utolsó helyről felkapaszkodott a 2. pozícióba.

A brit versenyző a pole-ból kezdhette meg hazai versenyét, ám rögtön a rajt után összeütközött Kimi Räikkönennel, mely miatt a mezőny végére csúszott vissza.

A verseny után Hamilton szemmel láthatóan nem kereste a kontaktust a Ferrari versenyzőivel, ám később elárulta, nem azért, mert bármiféle problémája is lenne Räikkönenékkel – egyszerűen csak fizikailag annyira megterhelő volt a silverstone-i verseny.

Arra a kérdésre, hogy az első körben történt incidens miatt volt-e ennyire feszült, Hamilton így felelt: „Nem, egyáltalán nem.”

„Önöknek könnyű leülni és végignézni a versenyt, de én a belemet is kidolgoztam ezen a futamon. Abszolút 100, sőt, 1000 százalékot nyújtottam. Minden energiámat beleadtam, nem maradt bennem semmi.”

„Az emberek arra számítanak, hogy kiszállsz az autóból, integetsz és mosolyogsz, aztán ennyi. De én mindent beleadtam, még felállni is alig bírtam. Fizikailag nagyon megterhelő manapság.”

„Az teljesen más, amikor az ember vezeti a versenyt és kontrollálja a tempót. De én az utolsó helyről jöttem fel. Szóval nem maradt bennem semmi, és szükségem volt arra, hogy vegyek néhány mély lélegzetet. Kimivel nincs semmi problémám.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!