Hamilton álomautót kapott, maradna a Mercinél

Lewis Hamilton csak szuperlatívuszokban tudott beszélni csapatáról, miután megnyerte az első Orosz Nagydíjat, ahol a Mercedes megszerezte a konstruktőri trófeát.


Lewis Hamilton csak szuperlatívuszokban tudott beszélni csapatáról, miután megnyerte az első Orosz Nagydíjat, ahol a Mercedes megszerezte a konstruktőri trófeát.

A Mercedes brit versenyzője 17 pontra növelte előnyét csapattársával, Nico Rosberggel szemben a bajnokságban, miközben már csak három futam van hátra az idei szezonból.

Hamilton jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár csapatával, azonban elárulta, hogy reményei szerint még hosszú éveken át a Mercedes kötelékében maradhat a Forma-1-ben.

„Hihetetlen szinergia van a csapaton belül, hatalmas a támogatás és mindenki igazi versenyző” – mondta Lewis a BBC SPort -nak. „Igazán nyerni akarnak, és ez az autó és motor egyszerűen fenomenális.”

„Nagyon boldog vagyok a csapatban, és ők is elkötelezettek. Hagyjuk, hogy lemenjen ez a szezon, és aztán beszélünk az új szerződésről. Úgy gondolom, hogy mindig különleges hosszú távra tervezni a csapattal. Hat remek évem volt a McLarennel, és ezt szeretném itt a Mercedesnél is.”

„Hihetetlen volt a hétvége, a csapat fantasztikusan dolgozott és megérdemlik ezt a sikert, aminek nagyon örülök, hogy én is részese lehetek. Az autót egy álom volt vezetni, és nem is álmodhattam volna jobb napról.”

Hamilton azt is bevallotta, hogy a belga futamon történtek átfutottak az agyán, mikor Rosberg mellé ért a kettes kanyarban. Akkor a német versenyzővel összeért, és defektet kapott Spában.

„A legutóbbi alkalommal, mikor ilyen közel voltunk egymáshoz, a srác kiütött” – mondta. „Én nagyon figyeltem, hogy nehogy már az első körben defektet kapjak vagy okozzak.”

„Igazából meg vagyok lepve, hogy feljött a második helyre és ennyire jól bírták az abroncsai.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!