Hamilton attól fél, csak a harmadik legjobb lesz a Mercedes Monacóban

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A Forma-1-es világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton attól tart, a Mercedes versenyautója csak a harmadik leggyorsabb lesz majd a mezőnyben a hétvégi Monacói Nagydíjon.

A négyszeres világbajnok tavaly rendkívüli módon küszködött a Hercegség utcáin, csak a 14. helyről rajtolhatott, és a versenyen a 7. pozícióban ért célba.

2017-ben a monte-carlói volt az egyetlen verseny, amikor egy Mercedes-pilóta sem tudott dobogóra állni, Toto Wolff pedig nemrég elismerte, borzasztóan aggódik amiatt, hogy a gyengélkedés idén megismétlődik.

A világbajnoki tabellán élen álló Lewis Hamilton szintén aggódva várja a hétvégét – szerinte ugyanis a Ferrari és a Red Bull jobb formában lesz majd Monacóban.

„Gyanítom, nehéz hétvége vár ránk” – mondta a brit. „Nem lehetetlen küldetés, de sokkal szorosabb lesz, és talán nem lesz olyan jó a tempónk, mint másoknak.”

„A csütörtöki edzéseken majd meglátjuk, milyen a sebességünk, és hogy működik az, amivel ide érkeztünk. Izgatottan várom a kihívást. Ha megnézzük a tavalyi évet, voltak elévágások a versenyen, szóval bármi lehetséges.”

Hamilton rámutatott, a Mercedes „sokat tanult” a tavalyi kudarcból.

„Magabiztosak vagyunk a felkészülésünket tekintve. Kétségkívül jobban sikerült, mint korábban.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, nemcsak a Ferrari, de a Red Bull is nagyon megnehezítheti a dolgukat hétvégén.

„Ha megnézzük a legutóbbi versenyt és a februári teszteket Barcelonában, illetve a múlt heti tesztet is, akkor látható, hogy a Red Bull különösen gyors volt az utolsó szektorban” – magyarázta.

„Ott mindig gyorsak, ezért feltételezhetjük, hogy hihetetlenül gyorsak lesznek Monacóban is. A Ferrari is nagyon-nagyon erős volt itt tavaly, de a Red Bullnak valamiért nem jött össze. De talán ezen a hétvégén másképp lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek