Verstappen vs. Ocon

Hamilton attól félt, belekeveredik Vettel és Verstappen balesetébe

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton elárulta, nagyon tartott attól, hogy ő is belekeveredik Sebastian Vettel és Max Verstappen balesetébe Sanghajban.

A világbajnoki éllovas és a Red Bull ifjú titánja 14 körrel a Kínai Nagydíj leintése előtt akaszkodott össze a 14-es kanyarban, amikor Verstappen megpróbált beszúrni a Ferrari mellé.

Közvetlenül mögöttük érkezett Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen, akinek sikerült elkerülni a balesetet.

„Kétségkívül aggódtam, hogy belekeveredek, főleg azért, mert próbáltak megfordulni. Szóval gondoltam rá, hogy én is benne leszek a balesetben” – mondta Hamilton.

„De végül biztonságosan átjutottam. Megérkeztem a kanyar csúcspontjához, és láttam, hogy velem szemben állnak mindketten.”

Hamilton egyébként a futam első felében szintén megvívott Verstappennel: a holland a 7-es kanyarban próbálta körbeautózni őt, de hibázott.

„A 8-as kanyarban több esély van az előzésre, de a 7-es kanyar kijárata elég poros” – mondta Hamilton.

„Nagyon gyors és hosszú kanyar. Nem hinném, hogy a toppilóták közül bárki is próbálkozott volna ott kívülről. Nem is láttam, hogy ott van, a szokásos módon vettem be a kanyart. Amikor megnéztem a visszajátszást, nem is értettem, mit keresett ott, de nem az én problémám volt.”

„És igen, végül is hálás vagyok azért, ahogy vezet, mert ez azt jelentette, hogy most nem veszítettem olyan sok pontot.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek