Hamilton: Az Alonso/Räikkönen a legerősebb páros - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az Alonso/Räikkönen a legerősebb páros

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint a Ferrari átveszi a Mercedestől a legjobb felállással rendelkező alakulat címét a következő idényben, miután leigazolta Kimi Räikkönent Fernando Alonso mellé 2014-re.


Lewis Hamilton szerint a Ferrari átveszi a Mercedestől a legjobb felállással rendelkező alakulat címét a következő idényben, miután leigazolta Kimi Räikkönent Fernando Alonso mellé 2014-re.

A Mercedes az egyedüli alakulat, melynek mindkét versenyzője – Hamilton és Nico Rosberg – is győzni tudott az idei esztendőben, azonban azzal, hogy Felipe Massa helyét Räikkönen veszi át a következő idényben, Hamilton szerint az olaszok felállása lesz a legütősebb a Forma-1-ben jövőre.

„Meg akarjuk verni őket” – mondta a brit pilóta, mikor arról kérdezték, mi a véleménye a Ferrari új igazolásáról.

„Az idei évben meg tudjuk őket verni a konstruktőrök versenyében, azonban jövőre még erősebbek lesznek. Kimi szenzációsan vezet az idei évben, így azt feltételezem, hogy ez jövőre sem lesz másképp. Fernando szintén szenzációsan vezet.”

„Most arról beszélnek, hogy a mi felállásunk a legerősebb, azonban azt gondolom, hogy ez változni fog jövőre.”

Hamilton azt is hozzátette, nagyon kíváncsi, miként fog tudni együtt dolgozni a Räikkönen/Alonso páros, miután sokan azt gondolják, hogy komoly belviszály lesz a Ferrarin belül jövőre.

„Szerintem ez nagyszerű. Két fantasztikus versenyző egy csapaton belül a Ferrarinál” – mondta. „Érdekes lesz látni a dinamizmust és azt, hogy miként működik majd a dolog. Hátra fog dőlni, és figyelni fogom… nem szeretnék nyilatkozni ez ügyben, majd az idő elmondja, mi lesz.”

Hamilton első évében csapattársa volt Alonsónak a McLarennél még 2007-ben, aminek nem lett túl jó vége, igen feszült volt a hangulat az egész idényben, ami végül ahhoz vezetett, hogy a spanyol idő előtt elhagyta a wokingi alakulatot.

A brit pilóta azonban úgy gondolja, Alonso jövőre jobban fogja viselni a csapaton belüli rivalizálását.

Hirdetés

„Úgy érzem, mindketten felnőttünk és érettebben kezeljük a dolgokat” – folytatta. „A kapcsolatunk, ahogy azt mindenki tudja, sokat javult azóta. Biztos vagyok abban, hogy remek volt a kapcsolata Felipével, és azt hiszem, hogy ez nem lesz másképp Kimivel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!