Hamilton az élen az időmérő előtt Kanadában - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen az időmérő előtt Kanadában

HIRDETÉS

Lewis Hamilton diktálta a tempót a Kanadai Nagydíj utolsó szabadedzésén, ahol a reggeli esőzések ellenére, száraz pálya fogadta a mezőnyt. A McLaren brit pilótáját Mark Webber és Fernando Alonso követte.



Lewis Hamilton kiváló vezetést bemutatva, az élen végzett a Kanadai Nagydíj szombat reggeli szabadedzésén, ahol az első négy pozícióban a négy élcsapat egy-egy pilótája foglalhatott helyet.

Szinte az egész edzésen a wokingi alakulat volt a leggyorsabb, Hamilton folyamatosan javított idején, és végül 1:16.058-cal simán megtartotta vezető pozícióját. A brit bajnok az utolsó körben még feljebb kapcsolt, azonban egy picit érintette a falat, így jobbnak látta, ha visszavesz.

Az élcsapatok versenyzőinek többsége sem tudta befejezni utolsó mért körét, ugyanis Lucas di Grassi kicsúszott a visszafordítóban az utolsó percben, ami miatt előkerült a sárga zászló, így mindenki visszatért a boxba, miközben leintették az egyórás tréninget.

Mark Webber a második helyre hozta be a Red Bullt, akit Fernando Alonso (Ferrari), Michael Schumacher (Mercedes), és Sebastian Vettel (Red Bull) követett az első ötben.

A Renault lengyel pilótája, Robert Kubica végzett a hatodik pozícióban, akit Adrian Sutil követett a Force Indiával.

Miközben mindenki javított idején, Jenson Button visszacsúszott a nyolcadik helyre a másik McLarennel, míg az első tíz sorát Vitantonio Liuzzi (Force India), illetve Vitaly Petrov (Renault) zárta.

Felipe Massa csak a 12. helyen végzett, jócskán lemaradva csapattársa mögött, ám a brazil pilóta nagy valószínűséggel azért nem tudott javítani idején a végén, mert nekicsúszott az egyik falnak, aminek következtében megsérülhetett az autója.

A Mercedes színeiben versenyző Nico Rosberg mindössze egyetlen mért kört tudott teljesíteni a tréning végén, ugyanis egy kuplungprobléma miatt szinte végig a garázsban várakozott.

Hirdetés

Karun Chandhok azonban még nála is szerencsétlenebb volt. A Hispania indiai versenyzője egyetlen mért kört sem teljesített, ugyanis autója egy hidraulikus probléma miatt megállt a boxutca végén, már a tréning elején.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!