Hamilton az élen Koreában, Räikkönen nagyot bukott - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen Koreában, Räikkönen nagyot bukott

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Koreai Nagydíj első szabadedzésén. A brit pilótát a két Red Bull követte, Kimi Räikkönen pedig csúnyán összetörte autóját.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Koreai Nagydíj első szabadedzésén. A brit pilótát a két Red Bull követte, Kimi Räikkönen pedig csúnyán összetörte autóját.

23°C-os levegő-hőmérséklet mellett, 30°C-os száraz aszfalton kezdhették meg a munkát a Forma-1 csapatai magyar idő szerint péntek hajnalban, Koreában.

A másfélórás tréningen Rodolfo Gonzalez gurult pályára először, aki a yeongami nyitóedzésen Jules Bianchi autójában foglalhatott helyet. Nem ő volt az egyetlen „vendégpilóta” az első szabadedzésen, a Force Indiánál ugyanis James Calado volt szolgálatban, aki Paul di Resta helyett rótta a köröket.

Az első mért körre 17 percet kellett várni, ekkor Gonzalez 1 perc 52,294 másodperces idővel állt az élre, ezt a köridőt azonban az edzés végére jelentősen megjavították a versenyzők.

Végül Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője bizonyult a legjobbnak: az angol pilóta 1 perc 39,630 másodperces idővel végzett az élen, alig 37 ezredmásodperccel megelőzve a listavezető Sebastian Vettelt, aki az utolsó másodpercekben zárkózott fel a második helyre.

A harmadik helyen Mark Webber végzett, míg a negyedik Nico Rosberg lett a másik Mercedesszel.

A legjobb tíz között végeztek a McLaren pilótái, Jenson Button ugyanis a kiválónak mondható ötödik pozícióban kezdte a hétvégét, míg csapattársa, Sergio Pérez kilencedik lett. Kettejük közé Fernando Alonso, valamint a két Lotus férkőzött be Romain Grosjean – Kimi Räikkönen sorrendben.

Az enstone-i gárdánál nem lehetnek elégedettek, Räikkönen ugyanis az edzés utolsó másodperceiben csúnyán a falnak csapta autóját a pálya utolsó kanyarjában.

A finn balesetét leszámítva csak kisebb incidensek borzolták a kedélyeket – rajta kívül csupán Rodolfo Gonzalez törte össze autóját, ám ő csak az autó elejével ütközött neki a betonfalnak, így első szárny nélkül vissza tudott evickélni a bokszba.

Hirdetés

A legjobb tíz helyezett a másik ferraris, Felipe Massa nevével egészült ki, az ő hátránya azonban már bő 1,2 másodperc volt a tréninget megnyerő Lewis Hamilton mögött.

A brazil pilótát a sauberes Nico Hülkenberg, valamint a Force India német pilótája, Adrian Sutil követte. A két toro rossós közül ezúttal Jean-Eric Vergne bizonyult jobbnak, hiszen tizenötödik lett, míg Daniel Ricciardo csak a tizenhetedik pozícióban zárt.

A sereghajtók versenyében ezúttal a Caterham bizonyult jobbnak, Charles Pic és Giedo van der Garde a tizenkilencedik, illetve huszadik pozícióban zárt, míg a sort a két Marussia, Max Chilton és Gonzalez zárta.

A hétvége programja magyar idő szerint 7 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!