Hamilton az élen Monacóban, küszködik a Ferrari - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen Monacóban, küszködik a Ferrari

HIRDETÉS
Lewis Hamilton vezetésével a Mercedes volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén is. A Ferrari lemaradása jelentős volt csütörtökön.
Fotó: Mercedes

Az már az első szabadedzésen látszott, az elmúlt évekkel ellentétben a Mercedes autói ezúttal nem szenvednek Monte-Carlo szűk utcáin, Lewis Hamilton pedig a délután 3 órától megtartott második gyakorláson is a leggyorsabbnak bizonyult.

A címvédő 1 perc 11,118 másodperces köridővel zárt az élen, és mindössze 81 ezredmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál. A ferraris Sebastian Vettel lemaradása viszont már jelentősebb, ő több mint 7 tizeddel maradt el a listavezető idejétől.

Fotó: Red Bull Racing

Vettel mögött a 4. helyen Pierre Gasly zárt a Red Bull autójával, őt meglepetésre Alexander Albon követte a Toro Rossóval. A másik Red Bull-lal Max Verstappen 6. lett, őt Kevin Magnussen (Haas), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) követte.

A Ferrari másik versenyzője, a hazai közönsége előtt szereplő Charles Leclerc csak a 10. helyen zárt 1,2 másodperces lemaradással. A monacói tehetség az edzés során arra panaszkodott, küszködik autójával a féktávokon, így bőven van még hová fejlődni a beállításokkal.

Fotó: Scuderia Ferrari

Nem szerepelt jól délután a két McLaren, illetve a két Renault sem: Lando Norris és Carlos Sainz a 12. és 13. helyeken zártak, míg Nico Hülkenberg a 16., Daniel Ricciardo 17. lett. A sort nem meglepő módon a Williamsek zárták 4 másodperces hátrányban.

Baleset a délutáni edzésen sem borzolta a kedélyeket, a bukóteret azonban jó néhányan meglátogatták, köztük Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is. A címvédőnek az uszodánál is volt egy meleg pillanata, kis híján a falnak csapta autóját, miután azt jócskán megdobta a monacói pálya kerékvetője.

A hétvége programja szombaton délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, az időmérőt 15 órától tartják majd.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter/@F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!