Hamilton az élen, Ricciardo autót tört Japánban - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, Ricciardo autót tört Japánban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elsőségével zárult a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzése. A bajnoki éllovas mögött csapattársa, Nico Rosberg, valamint Valtteri Bottas végzett a második és harmadik helyen.


Lewis Hamilton elsőségével zárult a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzése. A bajnoki éllovas mögött csapattársa, Nico Rosberg, valamint Valtteri Bottas végzett a második és harmadik helyen.

Bár az első gyakorláson még szikrázó napsütés fogadta a mezőnyt, a helyi idő szerint délután megtartott második szabadedzés utolsó fél órájára megérkezett az eső a szuzukai pálya fölé.

Az edzés nagy részét ennek ellenére gyakorlatilag teljes egészében száraz aszfalton tartott meg, az első helyen pedig a bajnoki tabellát vezeti Lewis Hamilton végzett. A brit versenyző 1 perc 35,078 másodperce idővel lett a legjobb, tőle közel 3 tizeddel lemaradva Nico Rosberg, a csapattárs lett a második.

Remekül szerepelt a Williams finn pilótája, Valtteri Bottas, aki a harmadik legjobb időt autózta, igaz, ő már több mint 1 másodperccel maradt el Hamilton legjobbjától.

Jenson Button a negyedik, Sebastian Vettel pedig az ötödik helyen zárt, őket a két Ferrari követte Kimi Räikkönen – Fernando Alonso sorrendben a hatodik és hetedik pozíciókban.

A másik McLarennel Kevin Magnussen nyolcadik lett, Daniil Kvyat pedig ezúttal is a legjobb tíz között zárt – végül kilencedikként zárta a gyakorlást.

Hirdetés

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo csak három kört tudott megtenni délután, autóját ugyanis összetörte a célegyenesre ráfordító kanyarban. Az ausztrál versenyző szerencsére nem sérült meg, autójának bal elő felfüggesztése, illetve eleje azonban összetört.

A tizenegyedik helyen Jean-Eric Vergne zárt a másik Toro Rossóval, az ő napja azonban meglehetősen problémásra sikeredett: kétszer is megállt alatta az autó, másodszor három perccel a tréning befejezése előtt, és mivel a pálya közepén történt mindez, piros zászlóval le is intették az edzést.

Nemigen találják a ritmust a Force Indiák: Nico Hülkenberg tizenkettedik, Sergio Pérez pedig tizenötödik lett, kettejük közé Romain Grosjean és Felipe Massa férkőzött be.

A második szabadedzésen összesen három baleset borzolta a kedélyeket: Daniel Ricciardón kívül Esteban Gutiérrez és Kamui Kobayashi is összetörte autóját. Utóbbi versenyző az első szabadedzésen nem vett részt – a Caterham ugyanis Roberto Merhinek adott lehetőséget –, a másodikon azonban az incidens miatt csak 3 kört tudott megtenni hazai közönsége előtt.

A hétvége programja szombaton, magyar idő szerint hajnali 4 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel. Az időmérőt 7 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!