Hamilton az élen szerda délelőtt - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen szerda délelőtt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton áll az élen a Forma-1-es csapatok szerdai tesztnapjának délelőttjén, Barcelonában – a világbajnoki címvédőt Kevin Magnussen, valamint Sebastian Vettel követi.


Lewis Hamilton áll az élen a Forma-1-es csapatok szerdai tesztnapjának délelőttjén, Barcelonában – a világbajnoki címvédőt Kevin Magnussen, valamint Sebastian Vettel követi.

Sokáig a Renault versenyzője, Magnussen állt az élen, miután a Pirelli szuperlágy abroncsait használva 1 perc 23,933 másodperces kört futott, fél órával az ebédszünet előtt azonban Hamilton megjavította a dán idejét a sárga jelölésű lágy gumikkal.

A brit 1 perc 23,622 másodperces köre nagyjából 6 tizedmásodperccel lassabb Nico Rosberg tegnapi legjobbjánál – mégis elég volt ahhoz, hogy Hamilton az élen zárja a szerda délelőttöt. A Mercedes nemcsak a tempót tekintve folytatja a remeklést, a címvédő ugyanis egymaga 73 kört tett meg a négy óra alatt, ezzel a délelőtt legszorgalmasabbja volt. A német istállónál délután Nico Rosberg veszi át a munkát.

Vet

A harmadik helyen a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel áll, ő délelőtt főképp a közepes keverékű abroncsokkal körözött. Mögötte Valtteri Bottas áll a negyedik, Jenson Button pedig az ötödik helyen. A McLaren versenyzője 32 ezreddel maradt el Bottastól délelőtt, eddig 45 körnél jár.

PROBLÉMÁK A HAASNÁL ÉS A SAUBERNÉL

Nem alakult ilyen jól a tesztnap eddig eltelt része a Haasnak és a Saubernek, mindkét istállót technikai gondok hátráltatták ugyanis. A Haas már az installációs kör után problémákkal szembesült az éjszakai turbócserét követően, így Esteban Gutiérrez mindössze 23 kört tudott megtenni.

A Sauber eközben a délelőtt nagy részét a bokszban töltötte, Marcus Ericsson nem sokkal az ebédszünet előtt gurult pályára és futotta meg első mai mért körét műszaki gondok miatt.

Ric

Hirdetés

A Red Bull kezdetben a kerékcserékre fókuszált, Daniel Ricciardo pedig végül a hatodik legjobb időt csípte el, megelőzve a toro rossós Carlos Sainzot. A spanyol mögött Sergio Pérez, valamint a Manor újonca, Pascal Wehrlein végzett még a legjobb tízben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!