Hamilton az élre ugrott Kínában - F1VILÁG.HU

Hamilton az élre ugrott Kínában

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton nyerte a Kínai Nagydíj pénteki második gyakorlását. Mögötte Fernando Alonso végzett a második pozícióban, a harmadik helyen pedig Nico Rosberg zárt.


A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton nyerte a Kínai Nagydíj pénteki második gyakorlását. Mögötte Fernando Alonso végzett a második pozícióban, a harmadik helyen pedig Nico Rosberg zárt.

A Mercedes visszavette elsőségét a Ferraritól a második szabadedzésen, Lewis Hamilton ugyanis megnyerte a Kínai Nagydíj pénteki második gyakorlását. Mögötte Fernando Alonso végzett a második pozícióban, a harmadik helyen pedig a szintén mercedeses Nico Rosberg zárt.

A második szabadedzésen 22 fokos pályahőmérséklet mellett kezdhette meg a mezőny a körözést, elsőként Pastor Maldonado és Jules Bianchi gurult ki a bokszból.

Az első tréningen valamennyi versenyző a közepes keverékű abroncsokon körözött, ezúttal azonban már átváltottak a lágyabb keverékekre, így a pénteki napot követően a csapatok részletesen kielemezhetik a két keverék közti különbségeket. A második szabadedzésen a hosszú etapok során többen panaszkodtak a gumik szemcsésedésére – a Red Bull versenyzőit folyamatosan nyugtatták csapatrádión keresztül, hogy nem csak ők küszködnek a Pirelli abroncsaival.

Pastor Maldonado, a Lotus versenyzője az első szabadedzéshez hasonlóan ezúttal sem úszta meg incidens nélkül, ugyanis alig fél órával az edzés kezdete után bokszutcába menet, annak bejáratánál a gumifalba ütközött. Az első tréningen történt megpördüléshez képest a venezuelai most össze is törte autóját, így véget is ért számára a szabadedzés.

Hamilton 1:38.315-ös idővel nyerte a szabadedzést, Alonso lemaradása hozzá képest 1,5 tizedmásodperc, Rosberg pedig 4 tizeddel maradt le csapattársa mögött.

A negyedik pozícióban a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo végzett, ő volt az utolsó, aki még 1:39-es köridőn belül tudott maradni – csapattársa, a regnáló világbajnok Sebastian Vettel az ötödik lett, aki szintén elégedetlen volt az abroncsokkal. Vettel mögött a williamses Felipe Massa végzett.

Kimi Räikkönennek az első szabadedzésen nem volt lehetősége autóba ülni, a finn Ferrarijában ugyanis az üzemanyagellátó-rendszerrel akadtak problémák. Räikkönennek tehát a második szabadedzéssel kezdődött a felkészülés, végül a 7. pozícióban zárt.

Maldonado ütközését követően a Lotus csak Romain Grosjeantól várhatta a biztató visszajelzéseket, a francia pilóta kilencedikként zárt – az első tíz sorrendje Daniil Kvyat, a Toro Rosso pilótája nevével egészült ki.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!