Hamilton: Az eredményeim magukért beszélnek! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az eredményeim magukért beszélnek!

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton visszautasította korábbi csapattársa, Nico Rosberg azon elméletét, mely szerint a brit versenyző a kor előrehaladtával sebességéből is veszít.
2019 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A Magyar Nagydíjat megelőzően vlogjában Rosberg arról beszélt, hogy véleménye szerint Max Verstappen már a mai F1-es mezőny legjobbja, Hamilton ugyanis túl van már pályafutása csúcsán.

A német szerint a versenyzők számára a 30, 31, 32 év a legjobb a kor szempontjából, a képességek ugyanis a kor előrehaladtával egyre csak kopnak.

Rosberg mindazonáltal hozzátette, a tapasztalat sokat számít, és kiegyensúlyozhat ebben a tekintetben.

Hamiltont még a Hungaroringen szembesítették korábbi csapattársa mondandójával, majd persze reagált is rá.

„Soha nem láttam a blogját, nem tudom, ki az, aki követi, de nyilvánvalóan semmiben sem érinti azt, amit én csinálok” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Nem igazán érdekel, mindenkinek megvan a maga véleménye. Hogy helyes-e, vagy sem, nem különösebben érdekel. Elég csak megnézni az eredményeimet az évek során, azok magukért beszélnek.”

„Természetes, hogy lesznek olyanok, akik nem értek el olyan sikereket, mint én, és talán le akarnak húzni, de rendben van.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, nemrégiben olvasott egy könyvet, mely arra ösztönözte őt, hogy ne foglalkozzon mások véleményével.

„Olvastam egy igazán remek könyvet, a címe azt hiszem az, hogy ’A négy egyezség’. Azt mondja, ne vegyünk mindent magunkra, ha például valaki mond rólad valamit – az ugyanis nem rólad szól, hanem arról, hogy ők hogyan érzik magukat.”

Hirdetés

„Én 34 éves vagyok, de úgy érzem, jobban vezetek, mint valaha.”

Fotó: Mercedes

Hamilton emellett világossá tette azt is, esze ágában sincs visszavonulni.

„Nézem a különféle sportokat és figyelem azokat az embereket, akiket nézve felnőttem. Ők abbahagyták, és valami másba kezdtek bele. Nyilván én egy olyan sportág képviselője vagyok, ahol én már az egyik legidősebb vagyok, szóval más a nézőpontom. Egy 22 éves más nézőpontból látja a dolgokat, mint egy 34 éves.”

„Nem tudom, egyesek miért döntöttek úgy, hogy abbahagyják abban az életkorban, amiben jártak. De én elárulhatom, hogy imádok vezetni. A hétvégi edzésekkel nincs is problémák, de a tesztekről mindig azt mondtam, hogy nem élvezem annyira. De a kihívást nagyon élvezem – megérkezni egy versenyhétvégére, és beleásni magam az adatokba.”

„Egy napon persze majd abbahagyom. De jelenleg fantasztikusan érzem magam fizikailag és mentálisan is, szóval nem tervezem, hogy visszavonulok mostanában. Van még tennivalónk, van még mit megnyerni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!