Verstappen vs. Ocon

Hamilton az év személyisége, Leclerc az év újonca lett

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Pénteken, Oroszországban tartotta évadzáró díjátadó gáláját a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Az eseményen Lewis Hamilton nem csak a bajnoknak járó trófeát vehette át.

A brit versenyző ugyanis kiérdemelte „Az év személyisége” elismerést is, amiért külön a színpadra szólították Szentpéterváron.

Díjazták továbbá az ifjú Charles Leclercet is, aki „Az év újonca” lett a Nemzetközi Automobil Szövetség voksolásán. A jövőre már a Ferrari színeiben versenyző monacói fülgyulladása miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, de egy videóüzenetben mondott köszönetet.

Az FIA gálája kétségkívül Kimi Räikkönen szereplése miatt marad emlékezetes: a Ferrari finn pilótája Sebastian Vettellel együtt lépett a színpadra, hogy átvegyék a bajnoki második- és harmadik helyezésért járó elismeréseket, Räikkönen azonban szemmel láthatóan kissé pityókás állapotban vonult a közönség elé, és igencsak jól érezte magát a rendezvényen.

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek