Hamilton: Az idei lehet a legjobb bajnoki küzdelmem - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az idei lehet a legjobb bajnoki küzdelmem

HIRDETÉS
2017 Spanish Grand Prix, Sunday - Steve Etherington

A Sebastian Vettel ellen jelenleg is zajló küzdelmét tartja eddigi legjobb bajnoki csatájának a Mercedes brit versenyzője, a Spanyol Nagydíjon győztes Lewis Hamilton.

A háromszoros világbajnok nagy csatában múlta felül a Ferrari német versenyzőjét Barcelonában, így 5 verseny után a két pilótát mindössze 6 pont választja el egymástól a tabellán.

Hamilton az elmúlt 3 évben saját csapattársával, Nico Rosberggel küzdött meg vb-címekért, ám elmondása szerint sokkal élvezetesebb az, ha egy másik csapat versenyzőjével harcolhat a trófeáért.

„Ez kétségkívül az egyik kedvenc küzdelmem – ha nem a kedvencem! Sokkal jobb pozícióban vagyok, mint tavaly, szóval a 2017-es év eddig sokkal jobb” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Nagyszerű, hogy van egy ilyen küzdelmünk. És sokkal jobb és élvezetesebb, ha egy másik csapattal harcolhatunk, mert nincs feszültség a csapaton belül.”

„A legutóbbi versenyen, amikor Valtteri [Bottas] nyert, egyáltalán nem éreztem azt, hogy „a fenébe, ő győzött!”.

Hamilton azt mondja, érzékelte, hogy Vettel dühös volt, amiért alulmaradt vele szemben vasárnap.

„Éreztem, hogy mérges, és be is vallotta. Fantasztikus versenyt futott, de meg tudom érteni, mit érez. Soha nem leszünk boldogok azzal, ha másodikként végünk, mert nem ezért vagyunk itt.”

A brit hozzátette, nem tudja, hogy intenzív csatájuk miatt megromlik-e majd viszonyuk Vettellel.

Hirdetés

„Nem tudom, ezt nehéz megmondani. Nagyon szoros csatát vívtunk, ami ha másképp alakul, akkor teljesen más is lehetne most a történet. Tudjuk, miről szól a versenyzés – de ha nekem ütközött volna az 1-es kanyarban, és nem érek célba, ő pedig igen, akkor nem mondtam volna neki azt, hogy „szép munka, Sebastian”.

„Agresszív volt, de szerencsére harcban tudtam maradni, és elkerültem az ütközést. Szoros csatáink lesznek még, én pedig imádom a kihívást. Tisztelettudó volt, és az maradt a végén is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!