Fotó: Mercedes
Hírek

Hamilton: Az idei vb-cím lendületet ad 2019-re

Igazán komoly hatással lesz majd a 2018-ban megszerzett világbajnoki cím a Mercedes 2019-es szezonjára – mondja Lewis Hamilton.

Habár a Ferrari jelentősen feljavult az idei évre, Hamiltonnak és a Mercedesnek sikerült újra megszereznie a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

A Mercedes a hibrid korszak kezdete óta verhetetlen a száguldó cirkuszban: idén sorozatban ötödik világbajnoki címét sikerült megszereznie.

„Versenyeket nyerünk, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen komoly sikereink vannak, de amikor nyerünk, mindenki nagyon csendes – boldog, de rendkívül kontrollált” – mondta Hamilton.

„Ezúttal nagyszerű volt látni, ahogy mindenki ünnepelt. Mindenki lerágta a körmét az év során, szóval mindenki hihetetlen erőfeszítéseket tett. Soha nem magától értetődő a győzelem, keményen kell dolgozni folyamatosan. Mi így tettünk, nagyon-nagyon magasra tettük a mércét.”

„Ennek hála nagyszerűen alakulhat a szezon vége, és dominóhatással lesz a következő évre is.”

„Láttam, mennyire ideges volt Toto [Wolff]. Folyamatosan emlékeztetett arra, hogy ez mennyire fontos volt a csapatnak, én pedig azt válaszoltam: ’Toto, tudom, már 6 éve vagyok itt. Tudom, mennyire fontos, nem kell mondanod. Megszereztem a pole-t, teszem a dolgom, csak dőlj hátra és engedd, hogy csináljam’.”

Szólj hozzá!