Hamilton: Az időmérős teljesítményen kell javítanunk

Fotó: Hungaroring Media
Lewis Hamilton Mercedes

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton szerint csapatának, a Mercedesnek az időmérős teljesítmény javítására kell fókuszálnia, riválisuk, a Ferrari ugyanis rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban.

Hamilton és Vettel is 5 rajtelsőséget szerzett a 2018-as szezon eddig eltelt részében, a brit pedig azt mondja, ha a Magyar Nagydíjon száraz pályán köröztek volna a kvalifikáción, a Ferrari a pole-ból indulhatott volna, „és valószínűleg el is lépett volna” tőlük a versenyen.

„Valamiért a verseny a legfőbb erősségünk” – mondta a címvédő, aki a pole-ból indulva kényelmes győzelmet szerzett a Hungaroringen.

„A jelenlegi munkával arra kell fókuszálnunk, hogy javítsunk az időmérőkön. 12 versenyen 5 rajtelsőséget szereztem, ami jó, de lehetne jobb is. Itt kell megfognunk ezeket a srácokat, mert szerintem a versenyen kézben tudjuk tartani a dolgokat.”

Hamilton előnye 24 pont az összetettben Vettellel szemben, a legutóbbi három versenyen pedig egy 2., illetve két 1. helyet szerzett.

A brit azt mondja, a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzései után félt a vereségtől, „de valamiért vasárnap más módba tudott kapcsolni”.

„Kétségkívül egy kis meglepetést okozott” – mondta Hamilton, aki korábban arról is beszélt, az edzések után jelentősen változtattak versenyautója beállításain.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy tartani tudják a tempót, habár ellenfeleink az elmúlt pár versenyen igazán rákapcsoltak. Az, hogy két győzelmet szereztünk, jól mutatja csapatunk erősségét.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!