Hamilton: Az ütközés nem versenybaleset volt - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az ütközés nem versenybaleset volt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton továbbra is úgy gondolja, hogy a Pastor Maldonadóval történt ütközése minden csak nem versenybaleset volt a Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén.


Lewis Hamilton továbbra is úgy gondolja, hogy a Pastor Maldonadóval történt ütközése minden csak nem versenybaleset volt a Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A McLaren és a Williams versenyzője kétszer is ütközött egymással három kanyaron belül. Először Hamilton tessékelte le az ideális ívről Maldonadót, majd a venezuelai versenyző, mintegy visszavágásként nekihajtott a La Source után.

Maldonado öt helyes rajtbüntetést, Hamilton pedig egy szóbeli figyelmeztetést kapott az esetért, ami a sportfelügyelők szerint könnyedén elkerülhető lehetett volna.

A McLaren világbajnoka azonban a következőket mondta: „Nem egy versenybaleset volt. A gyorsköröm végén jártam, mikor a buszmegállóban utolértem az előttem haladókat, és nem volt más választásom, meg kellett előznöm, kicsit talán összeértünk, nem is tudom.”

„Talán felhúzta magát ezen (Maldonado) és vissza akart vágni, nem tudom. Nem beszéltem még vele, így nem ismerem az ő álláspontját a dologról, de a felvételekből jól látszik, hogy egy jobbra tartó íven voltunk, én a bal, ő a jobboldalon.”

„Én már nem tudtam balra húzódni, aztán az autók valahogy összeértek, de mindenki gondolhat azt, amit akar, ám én senkinek nem hajtottam neki.”

„Egy kicsit jobban rázendített az eső azokban a percekben, volt egy kis kerékpörgés, de úgy gondolom, hogy tartottam az ívet, aztán picit jobbra húzódtam, majd megláttam, hogy nagyobb tempóban érkezik, és visszaálltam.”

„A holtteremben volt, én egyenesen haladtam tovább, azt gondoltam, hogy simán elmegy mellettem, és aztán valahogy mellettem termett jobboldalon. Szerencsés voltam, hogy a hátsó kereke nem ért az én első kerekemhez, és nem lett nagyobb baja az autómnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!