Hamilton azon imádkozott, hogy célba érjen - F1VILÁG.HU

Hamilton azon imádkozott, hogy célba érjen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője a vasárnapi Japán Nagydíjat követően elismerte, megkönnyebbült azután, hogy végül ötödikként sikerült befejeznie a rendkívül nehéz viadalt.


Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője a vasárnapi Japán Nagydíjat követően elismerte, megkönnyebbült azután, hogy végül ötödikként sikerült befejeznie a rendkívül nehéz viadalt.

A brit pilóta nehéz hétvégén van túl, hiszen gyakorlatilag minden rossz megtörtént vele, ami egy versenyzővel megtörténhet: a pénteki szabadedzésen nagyot bukott, ami miatt kénytelen volt kihagyni a tréningek nagy részét, majd a szombati esőzések miatt nem tudta pótolni az elvesztegetett időt.

Az időmérőt követően aztán öt rajthelyes büntetéssel sújtották, mivel váltót kellett cserélni autójában, ennek tetejében pedig a mai viadalon is meghibásodott autójában elveszítette a harmadik sebességi fokozatot, ám szerencséjére célba tudott érni.

„Az embernek ilyenkor meg kell próbálnia optimistának maradni, de hogy őszinte legyek, nem gondoltam, hogy be tudom fejezni a versenyt” – mondta csalódottan Hamilton.

„Nagyon komoly zajt csapott az autóban, szóval imádkoztam és megpróbáltam nem túl sokat váltani, és vigyázni rá.”

„Csalódott vagyok magam és a csapat miatt is. Mindent megtettünk a pontszerzésért és… Volt egy óriási hiba a részemről pénteken. Aztán a váltócsere. Majd az új váltó meghibásodása: nem tudtam használni a harmadik fokozatot, szóval csak negyediktől hetedikig működtettem.”

„Tehát területet veszítettem Jensonnal szemben, de hálás vagyok, hogy befejeztem a versenyt, hiszen hosszú idő óta ezt először sikerült véghezvinni.”

Hamilton hozzátette, habár elismeri, hogy komoly feladat lesz harcba szállni a világbajnoki címért az utolsó három versenyen, továbbra is bízik abban, hogy megmaradnak az esélyei.

„Még három verseny hátravan, még 75 pont elérhető, viszont ezek a srácok folyamatosan pontokat szereznek. Egyszerűen fogalmam sincs, mikor estek ki utoljára, szóval nagyon-nagyon nehéz lesz, de továbbra is nyomni fogjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!