Hamilton: Azt akarom elérni, amit Schumacher elért a Ferrarival!

Fotó: Mercedes
Großer Preis von Bahrain 2018, Sonntag - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

Michael Schumacher Ferrarinál aratott sikerei inspirálták a ma már négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont arra, hogy a Mercedeshez szerződjön. A brit kontraktusa idén lejár, ő pedig szeretne a csapatnál maradni.

Hamilton és a Mercedes között jelenleg is folynak a tárgyalások arról, milyen feltételek mellett folytassák együttműködésüket 2019-től. Az nem kérdés, hogy mindkét fél eltökélt a hosszabbítás mellett, az egyezkedés leginkább a részletekről zajlik.

Hamilton nemrég elárulta, nagyon bízik abban, hogy a jövőben még sikeresebb lehet a Mercedesszel.

„Tudom, hogy a Mercedes nem tárgyal más versenyzővel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Remélem, hogy együtt folytathatjuk ezen az úton, fejlődhetünk és kiválóak lehetünk. Szeretnék a része lenni a történetnek, amikor a Mercedes a legsikeresebb Forma-1-es csapattá válik. Szeretnék még sikeresebb lenni. Az igencsak dühítené a vörösöket.”

A Mercedes versenyzője elárulta, rendkívül nagyra tartja Michael Schumachert azért, amiért a 2000-es évek elején a csúcsra juttatta a Ferrarit.

„Úgy nőttem fel, hogy Michael győztes versenyeit néztem a Ferrarival. És aztán hirtelen Ross Brawn már ott ült édesanyám konyhájában, hogy meggyőzzön, szerződjek a Mercedeshez. Az a Ross Brawn, aki a Ferrari bokszutcai vezérlőpultjánál is ült, amikor Michael sikert sikerre halmozott.”

„Mindig tetszett az, ahogy Michael Schumacher a Ferrarihoz került, mely korábban egy középszerű csapat volt. És aztán segített felépíteni egy érát, amely során sorozatban öt világbajnoki címet nyertek. Ezt szeretném elérni én is a Mercedesszel.”

„A McLarennél elértem mindent, amit el tudtam képzelni. Sokan azt mondták 2012-ben, hogy kockáztatok azzal, hogy a Mercedeshez szerződök. De én esélyként tekintettem rá ahhoz, hogy felépítsek valami nagyot. De ha nem kockáztatsz, nem nyersz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!