Hamilton: Azt akarom elérni, amit Schumacher elért a Ferrarival! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Azt akarom elérni, amit Schumacher elért a Ferrarival!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Michael Schumacher Ferrarinál aratott sikerei inspirálták a ma már négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont arra, hogy a Mercedeshez szerződjön. A brit kontraktusa idén lejár, ő pedig szeretne a csapatnál maradni.

Hamilton és a Mercedes között jelenleg is folynak a tárgyalások arról, milyen feltételek mellett folytassák együttműködésüket 2019-től. Az nem kérdés, hogy mindkét fél eltökélt a hosszabbítás mellett, az egyezkedés leginkább a részletekről zajlik.

Hamilton nemrég elárulta, nagyon bízik abban, hogy a jövőben még sikeresebb lehet a Mercedesszel.

„Tudom, hogy a Mercedes nem tárgyal más versenyzővel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Remélem, hogy együtt folytathatjuk ezen az úton, fejlődhetünk és kiválóak lehetünk. Szeretnék a része lenni a történetnek, amikor a Mercedes a legsikeresebb Forma-1-es csapattá válik. Szeretnék még sikeresebb lenni. Az igencsak dühítené a vörösöket.”

A Mercedes versenyzője elárulta, rendkívül nagyra tartja Michael Schumachert azért, amiért a 2000-es évek elején a csúcsra juttatta a Ferrarit.

„Úgy nőttem fel, hogy Michael győztes versenyeit néztem a Ferrarival. És aztán hirtelen Ross Brawn már ott ült édesanyám konyhájában, hogy meggyőzzön, szerződjek a Mercedeshez. Az a Ross Brawn, aki a Ferrari bokszutcai vezérlőpultjánál is ült, amikor Michael sikert sikerre halmozott.”

„Mindig tetszett az, ahogy Michael Schumacher a Ferrarihoz került, mely korábban egy középszerű csapat volt. És aztán segített felépíteni egy érát, amely során sorozatban öt világbajnoki címet nyertek. Ezt szeretném elérni én is a Mercedesszel.”

„A McLarennél elértem mindent, amit el tudtam képzelni. Sokan azt mondták 2012-ben, hogy kockáztatok azzal, hogy a Mercedeshez szerződök. De én esélyként tekintettem rá ahhoz, hogy felépítsek valami nagyot. De ha nem kockáztatsz, nem nyersz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!