Hamilton: Azt vártam, mikor esek ki

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Kanada, Samstag - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka elveszítette vezető helyét az F1-es világbajnoki tabellán, miután csak az 5. helyen ért célba, mégis boldogan nyilatkozott a futam után.

A Mercedes problémái ott kezdődtek a hétvégén, hogy nem tudták bevetni új motorjaikat, míg legfőbb ellenfeleik továbbfejlesztett erőforrásokkal érkeztek Kanadába. Hamiltonnak ráadásul a futamon gondja volt az aggregáttal, mivel az egyáltalán nem működött 100 százalékosan, a brit attól tartott, ki kell állnia a versenyből.

Az elejétől kezdve hiányzott az erő, a motorom azt jelezte, hogy túlmelegedett, és nem tudtam lejjebb vinni a hőmérsékletet” – nyilatkozta a brit.

Azt gondoltam, hogy meghibásodás lesz a vége, minden egyes körben azt vártam, hogy teljesen elmegy az erő, mert folyamatosan elment, visszajött, majd megint elment.”

Hamiltont a probléma miatt korán kihozták a bokszba – a pilóta rá is kérdezett, miért volt erre szükség, mire a versenymérnöke elmondta, megpróbáltak javítani a helyzeten, és úgy tűnik, egy kicsit ez sikerült is. A Mercedes-pilóta a motorgondok és az 5. hely ellenére boldogan nyilatkozott, hiszen örül annak, hogy be tudta fejezni a futamot.

„Sokkal több pontot is veszíthettem volna ma. Nagyon hálás vagyok, hogy befejeztem a futamot. Annyira boldog vagyok, hogy célba értem!” – mondta a brit.

A Mercedesnél nem dőlhetnek hátra, hiszen futamról futamra a Ferrarival és a Red Bull-lal is meggyűlik a bajuk, így Hamilton szerint minden erejükkel azon kell dolgozniuk, hogy megmutassák ellenfeleiknek, képesek legyőzni őket.

„Folytatnunk kell azt, amit most is csinálunk, motiváltnak kell maradnunk és nyomnunk kell. Továbbra is nyomást kell gyakorolnunk a Ferrarira, ami most nem sikerült ezen a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy a következő futamon erősek leszünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!