Hamilton bevallotta, hogy alulmúlta önmagát - F1VILÁG.HU

Hamilton bevallotta, hogy alulmúlta önmagát

HIRDETÉS

Lewis Hamilton csalódott amiatt, hogy nem tudta hozni azt a szintet, amit csapattársa, Nico Rosberg hozott a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.


Lewis Hamilton csalódott amiatt, hogy nem tudta hozni azt a szintet, amit csapattársa, Nico Rosberg hozott a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.

Miközben Rosberg mindössze egy tizeddel lemaradva a pole-t megszerző Sebastian Vettel mellől, a második pozícióból vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek, Hamilton további három tizeddel lemaradva csak az ötödik helyen végzett a mai kvalifikáción.

Hamilton elmondta, hogy nem volt gond autójával, egyszerűen nem tudott összerakni egy megfelelő kört.

„Az autó az egész hétvégén nagyon jó” – mondta a brit pilóta. „Az első két szabadedzésen rendben volt, és a mai napon még jobbá tettük. Az autó fantasztikus volt, amit Nico meg is tudott mutatni. Remélhetőleg a második pozícióból jó eredményt tud majd elérni a versenyen, én pedig mindent megteszek azért, hogy az első háromban végezzek.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elmondta, hogy nem csalódott amiatt, hogy versenyzői között folyamatosan változik az erőviszony, hiszen egyszer egyikük, másszor másikuk teljesít jobban.

„Amikor egyikük egy kis előnybe kerül és a másik előtt végez, nagyon nehéz megmondani, ki a jobb” – mondta. „Úgy gondolom, hogy Nico ezen a hétvégén egy kicsivel elégedettebb az egyensúllyal, sikerült oda kvalifikálnia magát, ahova szerette volna, míg Lewis nem.”

„A különbség csekély. Nem arról van szó, hogy az egyik borzalmas napot teljesített, a másik pedig szárnyalt. Nagyon jó látni, hogy mindketten versenyképesek. Ha csak egyikük teljesítene mindig eredményesen, az azt jelentené, hogy a másik gyengén vezet.”

„Két versenyképes pilótánk van, akik egyre jobb teljesítményre sarkalják egymást, ami a csapat szempontjából pontosan az, amire vágyik. Mindketten ugyanazt a technikát kapják, mindketten kiváló mérnöki csapattal és szerelőkkel rendelkeznek.”

„Öröm számomra ezt a fajta hullámzást látni, ami azt bizonyítja, hogy egyiküknek sincs gyenge pontja.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!