Hírek

Hamilton bevallotta, hogy alulmúlta önmagát

Lewis Hamilton csalódott amiatt, hogy nem tudta hozni azt a szintet, amit csapattársa, Nico Rosberg hozott a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.


Lewis Hamilton csalódott amiatt, hogy nem tudta hozni azt a szintet, amit csapattársa, Nico Rosberg hozott a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.

Miközben Rosberg mindössze egy tizeddel lemaradva a pole-t megszerző Sebastian Vettel mellől, a második pozícióból vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek, Hamilton további három tizeddel lemaradva csak az ötödik helyen végzett a mai kvalifikáción.

Hamilton elmondta, hogy nem volt gond autójával, egyszerűen nem tudott összerakni egy megfelelő kört.

„Az autó az egész hétvégén nagyon jó” – mondta a brit pilóta. „Az első két szabadedzésen rendben volt, és a mai napon még jobbá tettük. Az autó fantasztikus volt, amit Nico meg is tudott mutatni. Remélhetőleg a második pozícióból jó eredményt tud majd elérni a versenyen, én pedig mindent megteszek azért, hogy az első háromban végezzek.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elmondta, hogy nem csalódott amiatt, hogy versenyzői között folyamatosan változik az erőviszony, hiszen egyszer egyikük, másszor másikuk teljesít jobban.

„Amikor egyikük egy kis előnybe kerül és a másik előtt végez, nagyon nehéz megmondani, ki a jobb” – mondta. „Úgy gondolom, hogy Nico ezen a hétvégén egy kicsivel elégedettebb az egyensúllyal, sikerült oda kvalifikálnia magát, ahova szerette volna, míg Lewis nem.”

„A különbség csekély. Nem arról van szó, hogy az egyik borzalmas napot teljesített, a másik pedig szárnyalt. Nagyon jó látni, hogy mindketten versenyképesek. Ha csak egyikük teljesítene mindig eredményesen, az azt jelentené, hogy a másik gyengén vezet.”

„Két versenyképes pilótánk van, akik egyre jobb teljesítményre sarkalják egymást, ami a csapat szempontjából pontosan az, amire vágyik. Mindketten ugyanazt a technikát kapják, mindketten kiváló mérnöki csapattal és szerelőkkel rendelkeznek.”

„Öröm számomra ezt a fajta hullámzást látni, ami azt bizonyítja, hogy egyiküknek sincs gyenge pontja.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Felipe Massa úgy gondolja, nem sok mindent tud tenni Szingapúrban, hogy csapattársa, Fernando Alonso életben tartsa bajnoki esélyeit. Felipe Massa…