Megosztás:

Hamilton: Bizonyítottam, hogy az álmok valóra válhatnak!

Hamilton megdöntötte a hétszeres világbajnok Schumacher rekordját.
Hamilton megdöntötte a hétszeres világbajnok Schumacher rekordját. © Autodromo Nazionale di Monza

Forma-1-es pályafutása 69. rajtelsőségét szerezte az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton, ezzel megdöntötte a legendás Michael Schumacher hosszú évek óta birtokolt rekordját.

A háromszoros világbajnok a rendkívül nehéz körülmények közepette bizonyult a legjobbnak Monzában, és egy versennyel azután, hogy Spában beállította Schumacher pole pozíciós rekordját, a Ferrari otthonában, Monzában meg is döntötte azt.

A kvalifikációt követő sajtótájékoztatón Hamilton az F1Világ kérdésére elárulta, rendkívül büszke eredményeire, és reméli, bizonyította a fiatal generációnak, hogy az álmok igenis valóra válhatnak.

„Bárcsak jobban tudnék bánni a szavakkal, hogy őszinte legyek... Bárcsak tudnék valami igazán ikonikusat mondani, de...” – mondta szemmel láthatóan meghatódottan a háromszoros világbajnok.

„Tudom, hogy csak néhányszor változott ennek a listának az éllovasa az ötven, vagy hatvan év során... Egy kicsit olyan érzés, mint a legutóbbi versenyen.”

„Gyermekként néztem ezt a sportot, ahogy mindannyian, és olyan nagyszerű alakokat láttam versenyezni, mint Michael. Arról álmodoztam, hogy egy napon azt csinálom majd, amit ő, vagy ők, és aztán néhány év múlva már itt vagyok...”

„Én aszerint élek, hogy hiszem, az álmok valóra válhatnak, szóval azt gondolom, ez egy nagyszerű példa a mai gyerekek számára, mert talán nehéz elképzelniük, de egyszer én is az ő helyükben voltam, és arról álmodtam, amit ma csinálhatok. És nagyon büszke vagyok arra, amit családként el tudtunk érni, egész egyszerűen őrületes.”

Hamilton nevetve hozzátette, mindent megtesz azért, hogy tovább gyűjtse a rajtelsőségeket, különben bajnoki riválisa, Sebastian Vettel a nyomába ér.

„Ha most abbahagynám... bár Vettel nincs sokkal lemaradva, szóval folytatnom kell, tovább kell gyűjteni a pole pozíciókat. Különben utolér, szóval még maradok egy darabig, és próbálom pokollá tenni az életét!”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Míg Hamilton volt a leggyorsabb a monzai kvalifikáción, addig csapattársa, Valtteri Bottas a...

Hozzászólások

( komment)