Fotó: Red Bull
Hírek

Hamilton biztos benne, „altat” a Ferrari

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint a Ferrari Forma-1-es csapata „altatott” a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Az Ezüstnyilak magabiztos teljesítménnyel „nyerték meg” a pénteki nyitónapot Barcelonában, miközben a Ferrari még a Red Bull-lal szemben is alulmaradt.

Mindkét edzésen Sebastian Vettel volt a gyorsabb a Ferrarik közül: az első gyakorláson 9, a másodikon 3 tizedmásodperccel maradt el az élen végző Mercedestől.

Hamilton viszont biztos benne, nem esett vissza a Ferrari teljesítménye.

„Nem igazán tudom megmondani, melyik autó a leggyorsabb jelenleg, hiszen ezúttal sem ismerjük az üzemanyag-mennyiségeket, és talán valakinek nem jött össze a gyorsköre, és a többi. Szombaton már tisztább képet kapunk” – mondta a címvédő.

Vettel a maga részéről azt mondta, bízik abban, hogy sikerül javítaniuk a teljesítményükön a szombati időmérőre.

„Az ember mindig megpróbál annyira gyors lenni, amennyire csak tud” – magyarázta a német.

„Általában péntekről szombatra találunk némi teljesítményt, szóval ugyanezt próbáljuk elérni most is. Persze semmi sincs ingyen, keményen meg kell dolgoznunk érte.”

„Tudunk még javulni, tudom, hogy több van az autóban és bennem is. Rendben leszünk holnap, de hogy hol végzünk, azt nem tudom. Lehetünk elsők, de lehetünk a 6. helyen is.”

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

A német hozzátette, jól működnek a Ferrari újításai.

„Az autó rendben van, a fejlesztések működnek, érezhető, hogy az autónk jobb. A legnagyobb változást viszont a gumik jelentik, amik nagyban eltérnek.”

Szólj hozzá!